vrijdag 11 mei 2018

Vegetarische vrijdag - Indiase bruinebonensoep met kikkererwten

Wist jij dat er in de Indiase keuken heel veel vegetarische recepten zijn? In India worden veel peulvruchten gegeten en het eten van rundvlees is verboden, dat komt omdat de koe voor de hindoes een heilig dier is.  Peulvruchten worden gecombineerd met heerlijke geurige specerijen en kruiden, waardoor een gerecht een explosie van geuren en smaken bevat.
Het is dan echt geen straf om vegetarisch te eten!
Het onderstaande recept vond ik op de site van AH en ik vind het een heerlijke soep. Wel heb ik de verse koriander vervangen door peterselie, want ik behoor tot de ca 10% Europeanen die koriander naar zeep vindt smaken. Een beetje koriander en mijn maaltijd is compleet bedorven. Ik eet liever geen zeepsop 😜

Indiase bruinebonensoep met kikkererwten 
maaltijdsoep voor 4 personen 

Nodig: 

2 uien
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels milde Indiase currypasta (deze week in de aanbieding bij AH)
800 gram Hollandse gekookte bruine bonen (blik of zelf gekookt)
400 gram kikkererwten (in blik of zelf gekookt, ik kook meestal zelf en vries porties in)
1 liter kraanwater
3 tomaten
200 ml kokosmelk
15 gram verse koriander (of peterselie)

Hoe doe je het?
  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Schep de currypasta erdoor. Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
  2. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.
Ik maakte zoals  meestal, een eigen variatie op het recept. Ik had geen milde Indiase currypasta in huis en ik vind de hete, pittigere veel lekkerder, dus gebruikte ik die (ook deze week in de bonus)
Daarnaast vind ik 2 uien en 3 tomaten als groente een beetje erg weinig voor 4 personen, dus voegde ik meer groenten toe dan in het recept stond. Nog 2 uien, 4 tenen knoflook en een blik à 400 gram tomatenblokjes voegde ik toe.
En die soep was erg lekker!

3 opmerkingen:

  1. Hier ook een anti-koriander, brrr, al wist ik tot vorig jaar niet waar het vandaan kwam. Ik had gewoon zo nu en dan een maaltijd met een vieze bijsmaak die ik niet kon herleiden. Dankzij Hello Fresh weet ik t nu wel, daar zat t bij een gerecht. Toch nog ergens goed voor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt het maar zo, of zijn alle vegetarische recepten steeds soep? Ik houd niet van soep.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er wonen in India ook veel moslims hoor! Via mijn werk kende ik een aantal hindoestanen, die aten veganistisch. Dat heette Indiaas vegetarisch. Hoewel een aantal van hen ook gewoon westers aten. Ik vind Indiaas vegetarisch heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.