zondag 18 maart 2018

Energieverbruik in de afgelopen week - kosten deze keer €14,67

Het was een vreemde week, op maandag waren er hier maxima van 15,9 graden en de dag erna was het nog maar 8 graden en de temperatuur bleef dalen. Er was wel veel zon, maar vooral gisteren en vandaag was het onaangenaam koud. Gisteren werd het hier in Groningen niet warmer dan 1,6 graden!

Dan mijn energieverbruik dat viel mij erg mee, die koudegolf in aanmerking genomen:
Mijn gasverbruik in de afgelopen week: 18,2 m 3
In de week ervoor was mijn verbruik : 17,1 m3.


Mijn stroomverbruik was: 16  kWh, in de week ervoor was mijn verbruik  10  kWh.

Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €14,67
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen daar nog bij.

3 opmerkingen:

  1. Een rare week qua temperaturen en wind! Ook in het begin vande week geen verwarming aan gehad en dit weekend is het erg koud en ging de verwarming weer aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet zeggen dat vooral de koude wind hier bij mij in huis de stookkosten opdrijft. Daaruit blijkt maar weer dat mijn huis slecht geïsoleerd is. Helaas...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gasverbruik viel hier voorbije week zeer goed mee ondanks de koude dagen. Verbruik voorbije week (13 m3) was zelfs lager of week voordien (16 m3). Ik vermoed dat het minverbruik te wijten is aan het feit dat het, ondanks de koude, toch meerdere dagen vrij zonnig was. Wij hebben een zuidwest gerichte veranda en vanaf de middag tot 's avonds schijnt de zon op de veranda. Temperaturen liepen voorbije week soms op tot 25° in de veranda. Ik zet dan schuifdeuren van living en deur en venster van keuken open en je voelt de gratis warmte dan zo binnenstromen.Verwarming gaat dan gedurende de namiddag en vooravond niet meer aan omdat het warm genoeg is.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.