zondag 17 december 2017

Energieverbruik in de afgelopen week - kosten deze week: €19,97

In de afgelopen week heb ik flink méér gas verbruikt dan de voorgaande week en wat minder stroom.

Verbruik gas in de afgelopen week: 28,2 m3
Verbruik gas in de week daarvoor: 19,5 m3. Het verschil is bijna 10 m3, dat vind ik veel!

Verbruik stroom in de afgelopen week: 11 kWh
Verbruik stroom in de week er voor: 13 kWh

Doordat ik een aantal dagen ziek thuis was, verstookte ik meer en het was ook flink koud, waardoor de ketel, ook als ik de thermostaat op 15 graden had, 's nachts regelmatig aansloeg.

Kosten deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €19,97.
Ik heb het daarbij niet over de vaste kosten, want die komen er nog overheen! 

7 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Een rare reactie, wat vind je zo verschrikkelijk?

      Verwijderen
    2. Dat gezeur over een paar euro meer of minder voor de stookkosten! Wees blij dat je in de gelegenheid bent om in een comfortabel, warm en veilig huis te wonen en zit niet zo moeilijk te doen over dat beetje geld dat je daar voor moet betalen.
      Wees dankbaar, blij een geniet; er zijn zat mensen die graag met je zouden willen ruilen omdat ze geen onderdak hebben of geen geld voor verwarming.

      Verwijderen
    3. Inderdaad een rare reactie. Het een sluit het ander niet uit. Je kan namelijk EN je verbruik bloggen EN dankbaar zijn en blij zijn en genieten. En aangezien je het geld maar 1x kan uitgeven kan ze misschien we dankbaar, blij en genieten OMDAT ze op haar stookkosten let. Wie ben jij om daar een ongenuanceerde negatieve reactie op te geven?!

      Verwijderen
    4. Je hebt gelijk, wie ben ik?
      Maar ik word wel eens een beetje iebelig van al dat gepruttel over geld. Zoals laatst ergens een gouden tip om je tandpasta voortaan Duitsland te kopen; Lekker goedkoop, vooral ook voor het milieu!
      In dat genre heb ik ook een tip om te besparen op de stookkosten: ga in de winter op vakantie. 6 weken Canarische eilanden in jan en feb en je energieverbruik smelt voor (door) de zon. Moet je in de zomer natuurlijk thuis blijven.

      Verwijderen
    5. Ik schrijf over mijn energieverbruik en de wekelijkse kosten omdat sommige lezers en nieuwsgierig naar waren, niet omdat het voor mij rampzalig of verschrikkelijk is om wat meer te verbruiken. Ik kan mij zeker wat extra gasverbruik veroorloven.
      Die gouden tip van de tandpasta heb ik niet gegeven. Ik vind het onzinnig om voor een paar euro voordeel 200 kilometer (heen en weer terug) te gaan rijden om in Duitsland goedkope tandpasta te kopen. Als Duitsland aan de andere kant van de straat lag was dat misschien anders. Mijn broertje gaat vanuit zijn woonplaats Nijmegen wel eens inkopen doen in Duitsland.

      Verwijderen
  2. Flinke stijging voor jouw doen. Wij hebben juist minder vebruikt deze week allebei veel gewerkt en niet veel thuis en ook bij ons slaat de ketel af en toe aan als het onder de 15 graden komt. Als ik op mijn werk ben in het eoonzorgcentrumis het 24 a 25 graden bij iedereen. Dat is mij weer te warm!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.