dinsdag 19 december 2017

Bijna vakantie!

Nog twee dagen werken en dan is het zo ver: de kerstvakantie!
Heerlijk, ik heb er echt zin in!
Uitslapen, zwemmen en het huis wat opruimen en schoonmaken. Gewoon wat achterstallig onderhoud en verder naaien, breien en andere leuke dingen doen.
Het huis is al een tijdje in kerstsferen, met lampjes en sterren, mijn kerstengel, en een heerlijke geurkaars Christmas Memories. Een van de weinige geuren waar ik niet benauwd van word en niet van ga hoesten!
Ik heb sinds jaren weer eens een echt kerstboompje gekocht. Klein, 35 cm exclusief pot, maar met kluit, dus met enig geluk kan ik er volgende winter nog weer van genieten!

Mijn oude kerstengel, al wel bijna 20 jaar geleden gekocht bij de V&D

17 dagen niet werken en  wel een inkomen ontvangen zonder daar ook maar iets voor te doen. Het lijkt bijna oefenen voor mijn pensioen!

12 opmerkingen:

  1. Is het eigenlijk nog veilig om de lichtjes van een 20 jaar oude kerstengel nog te laten branden ? Mijn ouders hadden een elektrozaak en ik herinner me nog goed dat er een moment was dat wettelijk gezien bepaalde kerstversiering met lampjes niet meer verkocht mocht worden aangezien de elektriciteitsdraadjes te dun bevonden werden om er 220 volt door te jagen en dus niet brandveilig genoeg waren. De kerstslingers met lampjes die ze daarna wel nog mochten verkopen, hadden dikkere elektriciteitsdraden. Als zo'n oude kerstversiering oorzaak is van een brand, moet de brandverzekering wellicht niet tussenkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik brand de lichtjes van de kerstengel alleen als ik zelf in de kamer ben en laat hem niet branden als ik niet thuis ben. Dat durf ik inderdaad niet aan! Misschien moet ik de lichtjes ook gewoon gaan vervangen door een nieuw lichtsnoer.

      Verwijderen
  2. Zo leuk je engel weer te zien.
    Mijn kleine kerstboompje heeft het niet echt goed gedaan buiten en een nieuwe kon ik niet vinden alleen dure en al versierde. Kwam ik in de kringloop een kunstboompje tegen, mooie maat en 2,50. En ik heb in een grote vaas takken gezet en dat ziet er ook leuk uit. Mijn dressoir is de uitstalplek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn, zo'n lange, betaalde vakantie! Geniet er van! En ik hoop dat je a.s. zondag, maandag en dinsdag geen winkel zult bezoeken. Als we allemaal massaal die absurde openingstijden met de kerstdagen mijden, krijgen in de toekomst de winkelmedewerkers misschien ook hun verdiende rust op die paar dagen in het jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klikt voor mij als zzp-er heel aantrekkelijk! Zeventien dagen vrij hebben en toch inkomen hebben.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sinds ik AOW-er ben krijg ik geld zonder dat ik ervoor hoef te werken, zelfs vakantiegeld! Dat voelt iedere maand als 'n cadeautje!

      Verwijderen
  5. Heerlijk vakantie! Echt aftellen dus. Je plannen lijken mij ook wel wat. Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het klinkt heerlijk! Alvast veel plezier gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Veel plezier met je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gratis geld ken je toch toen je in de bijstand zat... Dus lul niet zo dom en klaag niet Aafke...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die bijstand heb ik nooit ervaren als gratis geld, maar als een recht, een manier om met heel jonge kinderen en een ernstig zieke man het hoofd boven water te houden. Ik had ook liever een goedbetaalde baan gehad, maar die waren er in de crisis van de jaren 80 maar weinig.
      En anoniem, als je vindt dat ik klaag, dan snap ik niet waar je dat leest in bovenstaand stukje.

      Verwijderen
    2. Gratis geld is er alleen als je de loterij wint.
      In de bijstand is geen gratis geld, het is hard werken om rond te komen met weinig vrijheden, bijna alles wat je doet moet je melden, wordt gecontroleerd en als je het fout doet wordt je beticht van fraude en wordt je gekort wat weer voor grote uitdagingen zorgt.
      Liever een inkomen uit arbeid op bijstandsniveau dan een bijstandsuitkering. Dat stukje vrijheid scheelt zo veel.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.