maandag 11 september 2017

Voor het eerst de verwarming aan

Afgelopen zaterdag was het bij mij door het sombere, regenachtige weer, inmiddels toch wel wat koud, de temperatuur was gedaald tot 18 graden. Ik paste op mijn kleindochter. Ze had ijskoude handjes en beentjes, dus ik draaide resoluut de thermostaat een flink stuk hoger. Hij stond op 12,5 graden. Dit is de door mij ingestelde laagste stand. Ik heb de thermostaat op 20,5 graad gezet, zodat het een stuk aangenamer kon worden. Voor mijzelf was het nog niet nodig, die verwarming, maar het kleine meisje is nu 11 maanden en speelt op de vloer en kruipt en zit op de grond.
Met de verwarming aan, was het in no-time een stuk aangenamer!


Het was de eerste keer dat ik de verwarming aan had. Vrij vroeg voor de tijd van het jaar.
Heb jij de verwarming al aan gehad?

27 opmerkingen:

  1. De verwarming nog niet maar wij hebben een pelletkachel en die heeft afgelopen week al dagelijks aangestaan. Ik heb een hekel om in de kou te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons is het binnen nog steeds boven de 20 graden geweest. Dus we hebben nog geen verwarming aan gehad..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons nog 21,8 graden 's-ochtends, dus nee nog niet aan gehad.
    Groet ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We hebben de houtkachel vrijdagavond en zondagavond aangedaan. Heerlijk! alleen naar de vlammen staren met een koppie thee en verder niets doen de hele avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja de kachel staat op de waakvlam. Net genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nog niet aangehad! Het is hier morgens 20 graden in huis en avonds 21 a 21,5 (hr++ glas gekregen in december zal vast nu werken)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Net even op de thermostaat gekeken en het is in huis 20 graden. De verwarming is nog niet aan geweest. Wel een vest aan 's avonds.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 12,5 graad vind ik echt niet normaal. Dat arme kleintje.
    Hier sloeg ie een enkele keer aan, maar wij hebben gewoon een standaard van 20/21 graden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Allez! Het zal binnen niet 12,5° zijn geweest vermoed ik! Dat is enkel de temperatuur waarop de thermostaat is ingesteld om vanzelf aan te slaan. Hier is dat 17°, en binnen is het nu 19,5°, dus nee, nog geen verwarming aan gehad. (Die zet ik aan als het 18° is denk ik )

      Verwijderen
    2. Het was bij mij inderdaad geen 12,5 graden. Dat is de temperatuur waarop de CV automatisch aanslaat. Ik schreef dat het 18 graden was en daarmee bedoel ik dat het in de woonkamer 18 graden was.

      Verwijderen
  9. Nee nog niet, het is hier 19 graden overdag

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb de verwarming tot nu toe steeds op 18 graden staan. Als ik hem hoger wil zetten duurt het een paar uur voordat het warmer is in huis. Dat is tot nu toe niet nodig geweest. Maar voor je kleindochter is het inderdaad fijn als het iets warmer is.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja vrijdagavond voor het eerst. Ik had ijskoude handen en om nu met handschoenen aan te gaan zitten...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nee nog niet. Het is 20 graden binnen. En als we het straks een keer kil krijgen, zet ik even de electrische haard aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben er net toe over gegaan de ramen overdag dicht te doen. Ze staan meestal open om de warmte uit het huis te krijgen na de zomer. Het is nu nog 23 graden binnen en dat is te warm om fijn te kunnen functioneren. Buiten vind ik dat een heerlijke temperatuur, warmer is ook prima, maar binnen vinden we dat vervelend.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nog niet, al wordt het hier in huis steeds wat frisser. Wel was het erg vochtig geworden in huis en we hebben een ventilator in de muur zitten, die dan het vocht uit het huis trekt en naar buiten blaast. Die hebben we vrijdag aangezet, en daarna was het weer prettig in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nog niet! Ik streef ernaar om hem nog uit te houden. Een vest en een dekentje op de bank gaat tot nu prima. Maar het was wel een stuk frisser ja!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hier is het nu 20 graden in huis maar 's avonds vind ik dat wel kil nu ik warmer gewend ben. We hebben nog warm water in de buffer van de heatpipes dus ik denk dat ik dat maar in de vloerverwarming laat. Dan voelt het al gauw wat aangenamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nee nog niet, ik heb even gekeken: 22 graden is het hierbinnen. Zoonlief is 13 maanden, speelt ook op de grond, maar met een romper, shirt lange mouw, blouse en lange broek met sokken heeft hij het warm genoeg voorlopig. Als er andere kindjes komen, zet ik straks de kachel wel aan, maar de eigen kids zijn eraan gewend en dragen sokken met pantoffeltjes en een truitje :)...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wij hebben met familie een weekje op een vakantiepark gezeten. De familie had de cv daar op 24 graden staan en zo warm werd het dus ook. Ik was schijnbaar de enige die het bloedheet had. Vandaag zijn we thuis gekomen en hebben als eerste de deur lekker open gezet en de ramen. Ik verwacht dat de kachel vanavond ook niet aan hoeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heb t nog 23 graden binnen dus nee nog niet aan gehad

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wij hebben geen thermostaat, dus ik heb geen flauw idee hoe koud of warm het is. Toen Tobias zo klein was zette ik hem vaak op een dekentje om te spelen. Wij hebben plavuizen dus dat trok al heel snel koud op. Met dat dekentje bleef hij lekker warm, ook als het 18 graden was binnen.

    Bij ons is de verwarming nog niet aan geweest. Vorig jaar ook pas op 4 november. Of we dat gaan volhouden dit jaar betwijfel ik, maar we doen altijd een challenge om het zo lang mogelijk met dekentjes en dergelijke te redden. Dit komt ook omdat ik eigenlijk niet zo hou van verwarmingswarmte.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hier was het 17 graden vandaag, voor mezelf als ik bezig ben nog wel te doen. 's Avonds is het wel fris en dan zijn een omslagdoek en sokken wel nodig. Wat een verschil trouwens tussen wat hierboven staat, vast een ander deel van ons kleine landje.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. In Nederland is het weer een stuk guurder en killer dan bij ons in Roemenie. Dus begrijpelijk dat jullie de kachel een zetje geven. Wij hadden vandaag rond het middaguur 32 graden met een zonnetje maar we hebben een landklimaat. Vorig jaar hebben we de 3-e week van oktober de kachel(hout gestookte cv) aangedaan . Ik hoop voor jullie dat weer nog een beetje lekker wordt en niet zo guur blijft.
    Gr henriette
    www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hier is het nog ruim 20 graden binnen. De verwarming blijft voorlopig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Bij mij is het ook nog 22 graden binnen. Meestal gaat bij mij de verwarming pas in november aan.
    Overdag als ik thuis ben heb ik meestal ook nog lekker de buitendeur openstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik heb hem nog niet aan gehad, maar het is wel flink afgekoeld, vooral 's ochtends. Nu is het in de woonkamer 18 graden, maar morgenochtend zal dat hooguit 17 zijn. Boven iets warmer, daar dan ook dubbel glas.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.