Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 11 juli 2017

De kleine wondertjes

De kleine wondertjes, mijn kleinkinderen, zijn al weer 9 maanden en 7,5 maanden oud. Het is prachtig om te zien hoe ze zich ontwikkelen en al echte minimensjes zijn met elk een eigen karakter.
Kleindochter is druk en snel met bewegen, die kan al heel veel en protesteert tegen van alles.
Fiets met babystoeltje. Beide kleinkinderen kunnen op deze manier op de fiets mee. Hetzelfde stoeltje kan ook in de auto.
Stilzitten in het autostoeltje (dat overigens ook achter op de fiets kan)  is er nauwelijks bij. Ze wil er úít als ze in afwachting van vervoer even in de kamer staat! Ze kan dolenthousiast zijn als ze iets leuks in handen heeft. Dan slaakt ze hoge gilletjes van plezier! Mijn kleinzoon is rustiger en veel geduldiger. Die vind alles wel best en heeft een hartveroverende lach.
Kleinzoon van 7,5 maanden heeft al 2 vlijmscherpe tandjes en de 6 weken oudere kleindochter nog geen enkele. Dat laatste komt niet helemaal onverwacht. Ik was ruim een jaar toen ik mijn eerste tandje kreeg en dat was bij haar moeder ook zo. Derde generatie laat tanden, zullen we maar zeggen!
Kleindochter van 9 maanden kan daarentegen wel staan en klimmen en doet dat ineens ook heel regelmatig. En daar staat ze dan, parmantig opdondertje van 71 cm klein!
Ik kan er erg van genieten, prachtig zulke kleintjes!

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk cadeau Zuinigaan. Je boft met zulke druktemakers. Veel grootouders passen op. Jij werkt nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werk èn pas op. Dat oppassen doe ik op mijn vrije dagen. Standaard op de woensdagmiddag en incidenteel, maar toch heel regelmatig op vrijdag, zaterdag en zondag. Ik heb wel eens een keer een heel weekend opgepast, toen kwam mijn kleindochter 2x 24 uur bij mij.

   Verwijderen
 2. Geniet er van. Ze zijn snel weer groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat je zo geniet van je kleinkinderen :-) Ik hoop ook ooit nog oma te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je een bevoorrecht mens, Zuinigaan en wat fijn dat je er zo van kan genieten! Mijn kleinkinderen wonen bijna 24 uur vliegen verderop: je begrijpt dat ik blij ben dat ik ze 1 of 2 keer per jaar zie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van mij wonen op 10 minuten fietsafstand van mijn huis. Daar bof ik inderdaad geweldig mee!

   Verwijderen
 5. Het lijkt mij ook heel leuk om nog eens van nabij mee te maken hoe zo.n klein ukkie opgroeit. Hoop zelf ook nog eens oma te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig om te lezen, bij ons was dochter veel rustiger dan zoon en die kon al heel jong van alles.
  Mijn ouders en onze kinderen hebben een hele bijzondere band en daar doen ze ook veel voor. Ze boden meteen aan op te passen, terwijl mijn moeder nog flink wat uren werkte en mijn vader ook nog werkte. Toen ik na de eerste maanden vrij wat extra dagen moest werken, nam mijn vader vrij en paste op. Geweldig vond ik dat. Ze woonden in hetzelfde dorp en de kinderen gingen later op de fiets naar ze toe. Nu is zoon bijna 18 en hij gaat nog elke vrijdag uit school naar ze toe, blijft eten en komt laat naar huis. Mijn vader en hij delen een passie voor muziek en dan vooral vinyl. Dochter halen ze elke woensdag op omdat ze inmiddels in een andere plaats wonen. Mijn schoonmoeder woont niet veel verder maar ze heeft weinig interesse in de kinderen. Dat geeft niet de kinderen vinden haar ook lief maar de band is er niet. Dat is vooral jammer voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Ik vind het met neefjes al mooi, met kleinkinderen lijkt me dat nog extra bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet ervan. Onze dochter is bijna 8 maanden en had met 7 maanden al 8 tandjes. Zo zie je maar weer , ieder kind ontwikkelt zich op een ander tempo.

  BeantwoordenVerwijderen