woensdag 31 december 2014

Goede voornemens

Op allerlei blogs zie ik goede voornemens langs komen en ik denk:
wil ik ook wat met goede voornemens per 1 januari?
Nee, ik doe er niet meer aan.
Dat doe ik niet meer omdat het hebben van goede voornemens altijd tot een teleurstelling leidde.
Dat kwam vooral omdat deze voornemens absoluut niet realistisch waren.
En dan kun je wel zeggen: als je een deel van deze voornemens wel uitvoert, dan is het toch ook prima?
Voor mij niet, zo zit ik niet in elkaar. Als ik 5 goede voornemens heb en er mislukt 1, dan is "alles" mislukt.
Ik heb wel eens een goed voornemen, maar daar wacht ik niet mee tot 1 januari, daar begin ik meteen aan en dan 1 tegelijk. Dan kan ik wel flexibel denken en voelen. Dan kan ik doelen en voornemens bijstellen en soms volledig wijzigen zonder dat het voelt als een mislukking. Raar eigenlijk. Zodra ik een soort "verlanglijstje" maak van goede voornemens, dan gaat het mis, dan ben ik zo flexibel als een deur en dan moeten de voornemens uitgevoerd worden, ook al is dat never nooit haalbaar.
treffend voorbeeld van goede voornemens
Ik wens jou een goed 2015 en ik hoop dat al jouw wensen in vervulling mogen gaan. Maar wel een beetje realistisch blijven hoor!

6 opmerkingen:

  1. Haha, geweldig plaatje er bij!! :-D
    Hier ook geen goede voornemens want dat gaat mij ook altijd mis.

    Dankjewel, jij ook, alle goeds toegewenst en een creatief 2015!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben sinds kort je blog aan het volgen, en mijn complimenten: het is soms zo herkenbaar, en vooral leuk om te lezen. Ga zo door!

    Voornemens zijn ook niet aan mij besteed. Ook ik heb plannen, maar pak dit liever gaandeweg het jaar op, zodra ik ermee geconfronteerd word. Om te wachten tot nieuwjaarsdag vind ik niet logisch. November en december zijn bij ons altijd al hele drukke maanden, en dan wordt de spanningsboog nog eens groter gemaakt, door in januari gelijk weer te 'moeten presteren' van jezelf. Bij mij werkt dat dus niet.
    Ik wens je een hele fijne jaarwisseling, en alle goeds voor 2015!
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn goede voornemens zijn, weer gaan wandelen, want sinds de dood in juli van ons hondje, fiets ik alleen nog maar.. dus wandelen weer oppakken en in mei de Achterhoek 4 daagse 30 km gaan lopen...
    tweede goede voornemen is niets kopen voor een jaar.. geen dingen dus... behalve als het noodzakelijk en echt onvermijdelijk is
    We gaan wel een kopje koffie op het terras en een treinkaartje naar museum kopen. Maar geen kleding, spullen voor in huis, tuin enz. kopen... Dat wordt vreselijk afkicken voor me, want dus ook geen Kringloopbezoeken meer, want daar vind ik altijd wel iets wat ik geweldig vind en dan dus koop..
    Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik maak een wensenlijstje voor het nieuwe jaar , dit vind ik minder dwingend aanvoelen dan een goede voornemens lijstje . ik zet er alleen haalbare wensen op zodat ik er flink wat kan wegstrepen. dit doe ik nu al een paar jaar en het leuke is dat ik vaak in de loop van het jaar een nieuw lijstje kan maken omdat ik de wensen sneller kon vervullen dan verwacht

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat van het wensenlijstje vind ik een goed idee.

    Een paar van mijn wensen zijn weer beginnen met zwemmen, ik heb nog een 25 badenkaart liggen, mijn uitgaven voor de boodschappen nu echt gaan bijhouden, ik vind de overzichtjes op deze weblog altijd interessant en leerzaam, nu echt de komende tijd mijn voorraad op gaan maken en zo heb ik nog een aantal andere wensen.

    Een fijne jaarwisseling en een goed 2015!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geen goede voornemens omdat het 1 Januari is. Ik stopte met roken, zo'n 10 jaar terug, op een doordeweekse Donderdag, omdat ik geen outcast meer wilde zijn. Ik ging afvallen, omdat de weegschaal nu toch écht teveel ging aangeven. Ik ben al 2 jaar op een mooi gewicht, met een gezonde BMI, nu er een 26 kilo af is. En zo plan ik mijn leven: als ik er écht iets aan wil doen, gebeurd het ook wel. Een gezond en goed 2015!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.