zaterdag 8 maart 2014

Wat als je een fout hebt gemaakt bij de digitale belastingaangifte?

Wat moet je doen als je je belastingaangifte al verzonden hebt en je er achter komt dat er iets mis is gegaan? Ikzelf had niet door dat ik mijn deel van de nog niet verdeelde erfenis van mijn moeder bij mijn bezittingen op moest tellen. Ellen, een van mijn lezers wees mij hier op.
Onervaren als ik was, had ik geen idee!
Bij een volgende erfenis zal ik beter op mijn tellen passen. Komt er een volgende erfenis? Nee, ik zou niet weten waar vandaan. Hooguit van één van mijn dochters. maar daar moet ik niet aan denken!
Maar wat doe je, als je één of meerdere fouten ontdekt?
Je opent het programma, vult aan en wijzigt en dient de aangifte opnieuw in.
Je nieuwe aangifte overschrijft de oude en de nieuwe is geldend.

Bij mij bleek overigens dat een groot deel van mijn spaargeld niet op de vooringevulde aangifte stond.
Er was een (spaar)bankrekening vergeten, en geen kleine, het was de rekening waar het meeste spaargeld op stond! Dat viel niet op, omdat het totaal in eerste instantie niet hoger was dan €21.139,-, het heffingsvrij vermogen. Met bijtelling van mijn erfenis bleek ineens dat het spaargeld inclusief erfenis nauwelijks boven het heffingsvrij vermogen uit kwam. Dat was het moment dat ik dacht: hier klopt iets niet!

3 opmerkingen:

  1. Je kunt het gewoon nog een keer indienen. De laatst ingediende telt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had op meer blogs gelezen dat de m-oneyou bankrekening was vergeten. Ik heb voor 1 maart ingevuld dus heb het zelf ingevuld (en dan valt het dus helemaal niet op).

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.