dinsdag 18 maart 2014

Energieverbruik: het is te merken dat het voorjaar wordt

aflees venster gasmeter
Ik heb het energieverbruik op het tabblad energieverbruik weer helemaal bijgewerkt. In de afgelopen week zat ik voor het eerst onder 10 m3 per week! Dat kwam natuurlijk ook door het bijzonder warme weer. Ook het stroomverbruik wordt lager: minder uren waarin lampen branden, minder de CV die draait om het warm te maken, geen elektrische deken aan. Dat helpt allemaal voor een lager verbruik.
Die elektrische deken ligt er nog wel. Maar misschien kan die binnenkort ook best weer naar zolder.

10 opmerkingen:

  1. Mooi!! Hier is het gasverbruik dankzij de pelletkachel al behoorlijk laag, ik zit ongeveer op 5 kuub per week. Dat zal het het hele voorjaar door ook wel blijven - zo niet meer, omdat er waarschijnlijk ook meer gas verbruikt wordt met inmaken van oogst - dus op zich is dat redelijk constant. Ook fijn natuurlijk, want mijn voorschot is nu maar €65 en dat zou volgens de maatschappij nog hoog ingeschat zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En de hele winter was al zo warm.Dat gaat een mooie jaarrekening worden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O grappig, ik ben ook groot fan van de elektrische deken. Hier gaat ie nog wel even aan 's avonds, omdat het zo lekker ontspannend is voor m'n spieren! Vooral na een dag werken vind ik het heerlijk. Het is mijn budgervervanger van een bad ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb sinds 1987 een elektrische deken en ik wil nooit meer zonder! Zo heerlijk behaaglijk. Overigens heb ik nu niet dezelfde deken als toen, helaas gaan ze niet zó lang mee!

      Verwijderen
    2. En de afgelopen week met een zware aanval van spit was ik weer zo blij met mijn elektrische deken. Ik weet niet hoe ik het anders had overleefd!

      Verwijderen
  4. Mijn kachel ging pas in januari aan en kan eigenlijk nu al wel weer helemaal uit. Met elk beetje zon op een dag, warmt ons huis op. Maar zover ga ik nog even niet.
    Maar dankzij deze erg korte en vrij warme winter krijgen we waarschijnlijk wel weer wat terug in april. We koken elektrisch, dus dat kost geen gas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elektrisch koken is duurder dan gas, en dat gaat maar over tientjes werk per jaar wat je kwijt bent aan het koken op gas.

      Verwijderen
  5. Hier in huis is het momenteel 14,5 graden... Zzzzucht, waar is het lekkere warme zonnetje toch gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier staat hij ook helemaal uit nu. En het is best comfortabel,16,5 in huis

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Chauffageketel staat hier al 14 dagen uit en momenteel is het hier, zonder enige verwarming, 18° en dat is voor mij meer dan genoeg. Ons huis is vrij goed geïsoleerd en aan de achterzijde ligt een veranda die bij het minste zonnestraaltje opwarmt. Als ik de schuiframen naar keuken en living open zet, stroomt de gratis warmte dan binnen en blijft hangen door de isolatie liesbet

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.