woensdag 19 juni 2013

Interessante gratis lezing

Gisteravond hield Studium Generale in samenwerking met het Koninklijk Natuurkundig Genootschap (KNG) de eerste JC Kapteynlezing. JC Kapteyn was een briljante sterrenkundige die een lange periode in het bestuur zat van het KNG. Naar hem is een nieuw te starten lezingenserie genoemd.
Ik was met oudste dochter en haar vriend naar deze eerste JC Kapteynlezing.

gebrandschilderde ramen aula

Wij zaten in de aula van het Academie gebouw. Een bijzondere ruimte met muurschilderingen en gebrandschilderde ramen.
De eerste spreker in deze lezingenserie was arts en neurobioloog Dick Swaab, de man van o.a. de hersenbank en het boek "Wij zijn ons brein". Het was een heel interessante, leerzame lezing. We hebben ons geen moment verveeld en we zijn ook niet ingedommeld. Het was warm en benauwd in de overvolle zaal, maar ondanks dat bleef ik geboeid. Klik op deze link voor een uitgebreide introductie. Ik denk dat de opname van deze lezing binnenkort online gezet wordt. Dan kun je deze lezing op internet volgen.
Spreekgestoelte aula met daarachter de muurschilderingen
Omdat het de eerste lezing was, werden alle aanwezigen uitgenodigd voor de receptie. Bij die receptie hebben we verstek laten gaan. Ik heb op de kamer van de vriend van dochter nog een lekker glas koel water gedronken en ben vervolgens weer naar huis gefietst door een warme, zomerse stad Groningen.

2 opmerkingen:

  1. Als ik nog ik Groningen had gewoond, dan waren we elkaar daar tegengekomen. Geweldige besteding van een zomerse avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat het de moeite waard was! Er is gelukkig nog een heleboel gratis of voor weinig geld aan lezingen e.d. te volgen

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.