vrijdag 21 december 2012

Kosten kledingaanschaf in 2012

In het afgelopen jaar heb ik erg weinig kleding gekocht. Dus het moest er toch maar eens van komen om wat nieuws aan te schaffen. Wat kocht ik? Een nette broek, een extra badpak en een lekker warme legging. Die legging draag ik vooral samen met een lange broek. Heerlijk voor op de fiets en op mijn werk. Op mijn werkplek tocht het vreselijk en is het regelmatig op maandagochtend 16  graden. Het duurt uren voordat het er 18 graden of meer is. Warme kleding is geen overbodige luxe. Sommige collega's houden de jas aan tijdens het werk.
Wat kocht ik dit jaar?
april 2 jassen, 1 broek, 1 vest, 1 shirt (2e hands) 33,25
juli badpak 31,61
juli poloshirt 21,60
juli sokken, 5 paar 3,59
juli onderbroekjes, 4 stuks 10,00
september fleece vest, inclusief verzending 17,50
december badpak, broek en legging 72,32
Totaal in 2012 189,87

Verder kocht ik ook nog een broekriem, handschoenen en 2 sjaals maar die horen naar mijn mening niet echt bij kleding en die heb ik daarom niet meegerekend.
Kosten per maand: €15,82

20 opmerkingen:

  1. Ik denk dat er vele dames zijn die per jaar een pak meer geld uitgeven aan kledij. Ik koop zelden kledij en dan nog enkel gedurende de soldenperiode. Gedurende het jaar heb ik het niet bijgehouden maar aangezien ik weinig koop, is het makkelijk om eens te berekenen wat ik kocht : 3 paar zeemankousen (3€),1 thermisch onderhemdje van Damart (29.95€-bon 12.5€=17.40€),2 jeansbroeken van de kindercollectie van c&a (9€+7.5€), 1 esprit t shirt met lange mouwen (12.95€-bon 7€=5.95€)ook uit de kindercollectie. Dat zijn de enige kledingstukken die ik voorbije jaar kocht. Ik heb het geluk da tik perfect pas in kindermaat 164 en kindermaten zijn meestal goedkoper of de 'eerste' damesmaat.Als ik koop uit de kindercollectie zoek ik natuurlijk wel neutrale kledij zonder kinderachtige versierseltjes en ook 'stukken' die tijdloos zijn en lang meegaan. Als ik mijn totaal maak, kom ik op 42.85€ dus eigenlijk extreem weinig.Ik moet wel zeggen dat ik regelmatig kledij maat medium krijg van een buurvrouw. Ik ben handig en kan goed met de naaimachine overweg en ik pas de gekregen kledij die ik mooi vind aan aan mijn maat. T shirts, truien, rokken kan ik meestal zonder problemen volledig versmallen.T shirts die ik niet graag zie of slijtage vertonen, transformeer ik tot onderbroeken. Ik bespaar dus eigenlijk best veel kledinggeld door kleren vna anderen te recycleren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb werkelijk geen idee wat ik allemaal gekocht heb dit jaar en voor hoeveel. Een simpele zwarte trui met kol nieuw gekocht voor 19,00 omdat ik al lang op zoek ben naar een dergelijke trui, de meeste hebben frutsels, kabels of applicaties en die wil ik niet.
    Verder alleen kringloop ik schat 5-8 shirtjes, 2 rokken en 4 broeken en 3 paar schoenen. Dit geteld bij de 4 kasten vol die ik al had kom ik wel tot de conculsie dat ik echt gen oeg heb, maar ja kringloop is echt een verslaving. En op het moment is het hier in Den Haag allemaal voor de helft. Gisteren nog voor 1.75 een fijne rode trui gekocht. Vanmiddag naar een nieuw geopende kringloopwinkel die is naast een van mijn favoriete islamitische winkels is gekomen.

    Oh ja ook nog een chique jasje samen met zus, zij heeft het deze kerst aan en dan gaat hij met mij mee en ja ook kriongloop!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat lijkt me een wonderlijk gezicht, al die werkende mensen met hun jas nog aan! Ook niet zo gezellig. Maar ja, ik kan het me wel voorstellen als het zo koud is.

    Ik ben onder de indruk van je lage kosten w.b. kleding. Ik weet eigenlijk niet hoeveel geld ik aan kleding heb uitgegeven, maar hopelijk ook niet zo veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is niet veel. Ik geef/gaf ontzettend veel geld uit aan kleding.
    Dit jaar heb ik als uitdaging om niets nieuws te kopen (hooguit vervanging van een kapotte legging of ondergoed/sokken).
    Ik heb een kast vol met prachtige kleding dat ik niet eens allemaal draag, dus ik kan prima shoppen in mijn eigen voorraad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. je mag trots op jezelf zijn hoor! heel netjes! dit jaar heb ik alleen maar tweedehands kleding voor mezelf gekocht, in de winkel of op marktplaats, maar alsnog zit ik ver boven dit bedrag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zag je op een foto op het internet en je zag er goed uit.
    Want ik vroeg me wel eens af, hoe kan dat allemaal met zo weinig geld.
    Ik hou van kleding, maar ook ik slaagde er afgelopen jaar niet in om het budget op te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo!! dat is nog een bewust en zuinig ingekocht.
    Respect hoor.
    Ik koop bijna alles tweedehands, maar aan zo'n laag bedrag als jij kan ik niet tippen en dat terwijl er eigenlijk genoeg kleding in mijn kast ligt...is dat niet altijd weer dezelfde valkuil?
    Voor mij blijkbaar wel...
    Warme groetjes uit de casa

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kringloop, tweedehandswinkeltjes....klinkt allemaal leuk. Helaas hebben wij hier in deze uithoek weinig van dat soort dingen. De kringloop die er wel is, is voornamelijk echte rommel helaas......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop met mijn maat 54 alles wat ik tweedehands koop via internet. Ik begin er niet aan om bij de kringloop te gaan zoeken. Ze sorteren daar op kleur en niet op maat. Ik vrees dat er weinig geschikts tussen zit. De laatste tijd lukt tweedehands kopen slecht. Ik bied tamelijk laag en word al snel overboden of de verkoper haalt haar artikel weer uit de verkoop en biedt het dan opnieuw aan, alsof het een nieuw aanbod is. In vind het persoonlijk duur worden als ik een tweedehands broek koop die duurder is dan 10 euro exclusief verzendkosten. De kwaliteit kan je toch nooit heel precies inschatten en voordat je het weet heb je een miskoop in huis gehaald.

      Verwijderen
  9. Wow!!! Kijk, dat zijn nog eens hele fijne bedragen om kleding van te kopen!! Die vlieger gaat bij mij helaas niet op! Nu hoef ik van mezelf ook niet heul erg voor goedkoop te gaan, maar ik snuuster altijd bij de koopjes en mijn vriend zegt altijd: jij vindt altijd veul voor weinig haha. Maar mijn broeken zijn altijd nieuw en vaak tussen de 40 en 70 euro. Ik kan ontzettend moeilijk broeken vinden en als ik er dan 1 vindt, die ook nog eens heerlijk zit dan koop ik hem ook gewoon (hij moet niet duurder zijn dan 70 euro hoor, dat is wel mn max!) Verder ben ik gek op schoenen....(welke vrouw niet) maar, ik koop er veel minder nu ik mijn buffer bijna bijmekaar gespaard heb! Morgen mag ik van mezelf lekker in de stad op zoek naar nieuwe zwarte lange laarzen (mn kuiten zijn dikker geworden en pas ik mn "oudjes" niet meer goed...Ik heb een extraatje op mn werk gekregen en koop die daar mooi van.
    Bij ons op het werk is het klimaat ook niet al te best hoor, soms niet warm te krijgen en de andere keer kun je in een hemdje gaan zitten zo warm is het!

    Groetjes Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou... Ik heb een regelrechte hekel aan het kopen van schoenen hoor!

      Verwijderen
  10. Netjes hoor! Ik heb even gekeken in mijn overzicht en ik zit nu op 1148 euro dit jaar qua kleding. Best een behoorlijk bedrag eigenlijk! Normaal geef ik niet zoveel uit alleen zat er deze maand een trip bij naar Antwerpen en daar heb ik 500 euro uitgegeven.. Oeps!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, 1148 euro is vrij veel : gemiddeld 100 euro per maand..... Zit in dat bedrag enkel je kleding of reken je daar schoeisel bij ook ?

      Verwijderen
    2. Daar gaat alles in, ook schoeisel :)

      Verwijderen
  11. Wow, ik val hier achterover van die bedragen. Ik vind zelf dat ik niet veel of dure kleren koop maar zit toch aan 2000 euro per persoon schoenen inbegrepen (wel alles nieuw, hier in België is de markt voor tweedehands veel kleiner)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt toch ook nog in augustus 2 paar slippers gekocht a 19,95 + 6,95 verzenden. Onder welk 'potje' valt die 46.85 ?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat is een laag bedrag, ik koop zoveel mogelijk in de opruiming. W.ehkamp heeft nu bijv heel veel van miss E. en Pro. miss in de aanbieding voor 4,95 per stuk, dat zijn dan de laatste aantallen, heb al veel leuks aangeschaft voor dus heel weinig geld.
    Angela

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Knap hoor om zo weinig uit te geven. Daar slaag ik niet in hoor. Ik verslijt al 4 broeken per jaar (ik doe alles op de fiets en fiets gemiddeld 125 km per week, weer of geen weer)

    Maar het is wel een idee om eens een jaar bij te houden wat ik er aan uit geef.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Tuurlijk zijn er vrouwen die niet of nauwelijks om schoenen geven en die heel lang met een paar kunnen doen. Ik heb ook niet voor iedere outfit een paar staan hoor, maar ik mag graag schoenen kijken...

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.