zondag 18 november 2012

Geld terug, want te veel betaald voor gas

In de afgelopen week heb ik een brief ontvangen van Greenchoice. Ik krijg geld terug! Zomaar!
Wat is het geval? Ik heb tussen september 2010 en september 2011 te veel betaald voor mijn gasverbruik. Ik heb namelijk €0,0059 exclusief BTW te veel betaald per kubieke meter en dat geld krijg ik terug. Het geld staat al op mijn bankrekening. Hoeveel dat is? Inclusief 4% rente heb ik €5,02 terug ontvangen!
Toch leuk!
De vraag die dan meteen bij mij opkomt: zou ik hebben moeten bijbetalen als ik te weinig betaald had? Of hadden ze mij dat als ex-klant cadeau gedaan?

6 opmerkingen:

  1. Op de foto staan al meer euro's dan jou teruggave. :-)
    Toch leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is toch weer mooi meegenomen! Erg netjes dat ze dit bedrag uitkeren. Verplichten tot bijbetalen is volgens mij niet mogelijk als ze de jaarafrekening over die periode al verstuurd hebben. Maar zeker weet ik dat niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi, is tochw eer een kleine meevaller :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als het prijsverschil zo klein is en de eindafrekening al verstuurd kan een bedrijg je niet verplichten alsnog meer te b etalen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee helaas werkt het niet zo bij bedrijven. Halverwege het jaar heb ik mijn eigen bijdrage verhoogd voor gas en elektriciteit. Maar goed ook anders had ik bij moeten betalen. Nu kreeg ik 20,15 terug. Helaas heb ik ooit in een grijs verleden 2 cent bij moeten betalen. De postzegel kostte hun meer dan het bedrag wat ze kregen.

    Deze kleine meevallers stop ik in een aparte pot. En eens per jaar kijk ik met de kinderen wat we daar van kunnen gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.