maandag 30 juli 2012

Iedere dag zwemmen!

Zoals sommige van mijn lezers weten, heb ik op 2e kerstdag 2011 een jaarabonnement gekocht voor de gemeentelijke zwembaden. Als ik werk, komt het er niet echt van om vaker dan 2x per week te zwemmen. Na een lange drukke werkdag heb ik weinig energie meer. Het kwam er op neer dat ik alleen op vrije dagen ging zwemmen, soms op vrijdag, soms op zaterdag en altijd op zondag. Alleen in de vakanties ging ik vaker. Zowel de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie, de meivakantie werden benut om lekker vaak te zwemmen, maar niet iedere dag. Nu is het dan zomervakantie en vanaf zondag 22 juli heb ik iedere ochtend gezwommen! Ik gaf in december 146,- euro uit voor een jaar zwemmen. Ik heb nu 60x gezwommen op dit abonnement. Er komen in de komende weken nog zeker 30x bij. Zo wordt het zwemmen bijna gratis!! Nou ja, daar gaat het mij eigenlijk niet om, ik doe het vooral omdat ik het fijn vind om te zwemmen en omdat het heel goed is voor mijn gezondheid.

5 opmerkingen:

  1. Lekker zeg! Zwemmen schijnt sowieso heel goed voor je te zijn, omdat je wel beweegt, maar je gewrichten niet zo intensief belast als bijvoorbeeld het geval is bij hardlopen of fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om zoveel te zwemmen. Het is een sport die ook de fysiotherapeute veel voorschrijft omdat het inderdaad goed is voor je gewrichten! En dat het bijna gratis is maakt het extra leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind zwemmen leuk maar ik zou het niet een aantal keren per week willen doen. Ik vind juist hard lopen leuker. Ik loop drie keer per week hard en ik zwem 1 keer per week bij de sportschool. Is daar gratis voor leden. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ga een keer per week zwemmen met mijn kleine dochtertje! Super leuk vind ze het

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.