maandag 21 november 2011

Voorlopige aanslag belastingen

Ik heb de afgelopen week een voorlopige aanslag 2012 ontvangen. Berekend is dat ik in heel 2012 € 835 terugkrijg van de belastingen, dat is bijna 70 euro per maand. Omdat ik de afgelopen jaren nogal wat terug heb moeten betalen aan zorgtoeslag en belastingen, heb ik aan de hand van de aanwezige gegevens maar eens eventjes een wijzigingsformulier ingevuld. Dat formulier kun je downloaden op de site van de belastingdienst. Voor zover ik het nu kan overzien, klopt hun bedrag wel ongeveer. Ik kwam zelf iets hoger uit, namelijk €859. Daarbij heb ik de gewijzigde hypotheekbedragen (lagere dus!) gebruikt. Ik ga geen wijziging aanvragen, het is prima zo. Bij gewijzigde omstandigheden kan ik altijd nog een wijziging aanvragen.

2 opmerkingen:

  1. Wow, dat zou wel fijn zijn, om zo'n bedrag terug te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn zeg! En misschien krijg je alsnog wel iets meer, want als je te veel betaald hebt, krijg je eigenlijk altijd heffingsrente. Dat kan best wel oplopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.