maandag 13 juni 2011

Busreis naar Spanje

Na 10 uren slaap ben ik weer helemaal fit voor de weken tot mijn zomervakantie. Die vakantie begint eind juli, dus ik ben nog zeker 6 weken hard aan het werk en dan heb ik al weer zeeën van tijd. Er draait al een was, daar had ik gisteravond de puf niet meer voor.
Dan de vakantie. In Spanje wordt uitgebreid geprotesteerd tegen het regeringsbeleid ten aanzien van de werkloosheid. In alle plaatsen kom je jongeren tegen die ergens hun tentje opgeslagen hebben en met grote spandoeken hun ongenoegen uiten tegen de toestand. Op de Plaza de Catalunya in Barcelona die er normaal zo uitziet:


troffen wij deze situatie aan.


Jongeren gebruiken kreten tegen de consumptiemaatschappij als: Consumeer je dood! Een term die mij wel aanspreekt. Ik vond trouwens toch dat de stad Barcelona vol hangt met spandoeken, ook tegen bijvoorbeeld de geluidsoverlast in het centrum.
Dan een overzichtje van de kosten van de vakantie:
reis aanbetaling96,00
rest reis412,00
reis- en annul verz49,29
excursies + entree91,60
diversen (drinken etc)66,13
totaal voor 2 personen715,02
kosten totaal per persoon357,56
souvenirs en cadeaus25,10
Valt heel erg mee voor 10 dagen, toch?
Naast deze uitgaven hebben we samen voor ruim 25 euro cadeautjes en souvenirs gekocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.