donderdag 5 mei 2011

Een appelboom gekocht!

05/05/2011
Ik heb gisteren een appelboompje gekocht! Het is een Benoni geworden, een zelfbestuiver. Dit type bestuiver past in mijn tuin beter dan een kruisbestuiver, want daar heb je er meer van nodig die gelijktijdig bloeien. Meer bomen is gewoon eigenlijk niet doenlijk. De boom wordt 2 tot 3 meter hoog en is nu ongeveer 1.50 meter. Het zal wel even duren voordat ik appeltjes uit eigen tuin kan eten.
Hoe lang? Ik schat 4 à 5 jaren, maar misschien gaat het ook wel sneller.
Ik heb wel ander fruit dat groeit. De rode bessenstruik is ineens heel groot geworden en er zitten veel bessen aan. Ik had de struik afgelopen zomer flink gesnoeid en vooral in het midden ruimte gemaakt.
De doornloze braam ziet er goed uit, de eerst bloemknoppen zij al zichtbaar. Zelfs de kers doet goed zijn best. Volgens mij zitten er wel 30 kersen aan! Dat is echt een record! Door verkeerde snoei van de vorige eigenaar was er maar 1 tak die vrucht droeg, vorige jaren zaten daar 1 à 2 kersen aan. De niet vruchtdragende takken zijn allemaal weggesnoeid en nu doet de overblijvende tak het prima. Het boompje ziet er niet fraai uit, maar hij draagt nu wel kersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.