zaterdag 30 april 2011

Bezuinigingsmaatregelen kabinet

Ik lees net in de Volkskrant dat het kabinet een besluit genomen heeft in verband met de bezuinigingsmaatregelen, ze gaan het geld halen bij kwetsbare groepen, namelijk chronisch zieken en gehandicapten.
Zieken en gehandicapten krijgen minder compensatie voor hun uitgaven in verband met hun ziekte en gehandicapten kunnen minder makkelijk zorg inkopen.
Juist ja.
De afgelopen jaren waren de mogelijkheden voor belastingaftrek voor zieken en gehandicapten fors uitgekleed. Ter compensatie kregen zieken en gehandicapten aan het eind van het jaar een extraatje in de vorm van wat extra geld. Dat lijkt dus nu grotendeels te verdwijnen. Logisch, die chronisch zieken en gehandicapten hebben toch geld genoeg, die verdienen door hun ziekte of handicap meer dan voldoende geld met werken, ze hebben de compensatie helemaal niet nodig, toch?  En bovendien, zoveel kost het helemaal niet om ziek of gehandicapt te zijn? Het eigen risico blijft immers gelijk, dus waar hebben we het over?
Je snapt het waarschijnlijk al, ik ben boos. Ik vind het schandalig dat de bezuinigingen op deze manier afgewenteld worden op chronisch zieken en gehandicapten. Ik ben ook chronisch ziek, maar ik heb zelf voldoende inkomen en voldoende spaargeld om de pijn niet al te sterk te voelen, maar leuk is anders!
Ik heb al weer minder te besteden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.