zondag 13 februari 2011

Wasmachine

13/02/2011
Mijn wasmachine kreeg dit weekend veel aandacht, ik heb 3 wassen gedraaid: een witte, een bonte en een donkere was. Toch stond mevrouwtje daar een beetje te mopperen in haar hoekje op de zolder.
Wat bleek?? Dom, dom, dom, ik had haar verjaardag glad vergeten! Ze is begin deze maand 20 jaar geworden. Hoe kon ik dat nou vergeten!
Images Eind januari 1991 hield mijn vorige wasmachine, een Zanussi, er na 9 "dienstjaren" mee op, toen moest er snel een nieuwe komen. Op dat moment hadden we erg veel was: voor 2 volwassenen, een kind van 4 jaar en een kind van 1 jaar. Voor jongste gebruikte ik stoffen luiers, behalve als ze naar de crèche ging. We hadden ondanks bijstand voldoende spaargeld, dus we besloten dat er een goede wasmachine moest komen. Het werd een Miele. Op dat moment was dit apparaat 1 van de energiezuinigste in het aanbod. De techniek staat niet stil, dus ik denk dat het enegielabel voor dezelfde machine er nu heel anders uit zal zien. Ik moet zeggen, de machine was onvermoeibaar. Op dit moment doet ze alleen mijn was + de was van logeerpartijen etc. Ze heeft het dus wat rustiger op haar oude dag.
Volgens kieskeurig.nl is de gemiddelde levensduur van een wasmachine zo'n 3000 – 3500 duizend wasbeurten. Dat is ze ruimschoots gepasseerd.
Ik denk dat het kopen van deze wasmachine destijds een goede investering is geweest, ze heeft al die jaren zo veel wassen afgeleverd!
Ik ben benieuwd hoe lang ze nog haar trouwe diensten blijft leveren. Wat moet ik kopen als ze ermee ophoudt? Ik weet het niet. Ik ben nu 58 jaar en was gemiddeld nog geen 2x per week. Om nu weer een hele dure machine aan te schaffen met een lange levensduur? Ik weet het niet!
Wat ik wel weet is dat ik geen supergrote wasmachine wil. Je hebt tegenwoordig wasmachines met een inhoud van wel 11 kg. Hoe spaar ik 11 kg was bij elkaar? Dan duurt het veel te lang voordat ik weer een was kan doen.
Verder wil ik een energiezuinige wasmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.