zondag 6 februari 2011

Parttime werkende scholieren en studenten ipv fulltime volwassen werknemers

06/02/2011
Volgens dit bericht werken er steeds minder oudere fulltimers in de supermarkten. Meer dan 65 % van de personeelsleden is jonger dan 22 jaar. Ik zie dat ook om mij heen in de supermarkt, die wordt in mijn ogen bemand en bevrouwd door kinderen. Jongeren van vaak nog geen 20 houden de supermarkten draaiende.
Hetzelfde geldt ook voor bedrijven als de TNT waar volgens mij ook bijna geen fulltime 25+ ers meer op de werkvloer te vinden zijn.
Hoe moet dat als we met ons allen tot 67 jarige leeftijd moeten werken? Waar vinden die ouderen een plek?
Bij de UWV? Nee, die wordt bijna tot de grond toe afgebroken.
Bij de gemeenten en provincies. Nee, daar wordt heel hard bezuinigd, minstens 20% moet er uit.
In kunsten en cultuur? Laat me niet lachen, hebben we dan nog kunst en cultuur? Of is alleen de commercie overgebleven?
In de zorg dan misschien? Ziekenhuizen en zorginstellingen moeten al even hard bezuinigen.
Job Cohen heeft voor het Noorden een geweldig plan, waar alle volwassen van mee kunnen profiteren. Tienduizend banen erbij! Super!
Maar goed, dit waren even een paar zijsporen, het ging eigenlijk over jongere parttimers. Feit blijft dat in steeds meer sectoren overwegend door jongere parttimers gewerkt wordt. Jongeren zijn nog niet zo goed op de hoogte van hun rechten, wat wil je ook als je collega's ook allemaal jong en onwetend zijn? Deze onwetendheid heeft consequenties voor de beloning, zoals je hier kunt lezen. Je zou het uitbuiting kunnen noemen. Het loon voor jongeren in supermarkten is toch al schandalig laag! Zouden de aanbiedingen over de ruggen van de jongeren heen bekostigd worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.