zaterdag 11 december 2010

Mijn elektrische deken

11/12/2010
Ik heb de afgelopen week voor mijn verjaardag een nieuwe elektrische deken gekregen. Ik heb twee keer eerder in mijn leven een elektrische deken gehad, op mijn 34e en op mijn 47e. Beide keren was het een groot succes. Helaas hebben die dekens niet het eeuwige leven. Na verloop van tijd doen ze het niet meer en zijn ze kapot. Heel jammer!
Hoe werkt het? Het is een onderdeken, die ligt onder mijn hoeslaken. Je doet hem een half uur voor het slapen gaan aan en slaat de dekens of het dekbed dicht. Bij voorkeur gooi je er nog een extra dek op, dan blijft de warmte daar waar hij bedoeld is. Na een half uur kruip je in bed. En dan is dat bed zo heerlijk aangenaam warm! Ik doe de deken vervolgens op stand 0, want ik vind 's nachts de extra warmte niet aangenaam. De nieuwe deken verbruikt 50 watt per uur. Stroomkosten: 1 cent per uur (uitgaande van een stroomprijs van 20 cent per KWh). Ik gebruik de deken per dag 30 minuten, dus dat is een halve cent per dag.
Daar kun je toch geen kou voor lijden! Ik verheug me elke avond op mijn warme bedje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.