vrijdag 15 oktober 2010

Besparingsbodem - vervolg

Leuk om jullie reacties op mijn vorig bericht te lezen. Ik heb ook een heel lijstje van zaken waar ik niet zonder kan:
- schone lucht in mijn woon- en werkomgeving. Geen smerige fabrieken in de buurt die de lucht vervuilen.
- een comfortabel huis met verlichting, verwarming . Soms zie ik beelden op de tv van mensen die geen huis hebben, of een uiterst primitieve woonomgeving. Nogniet zo heel lang geleden waren er hier in Nederland ook mensen die zo moesten leven, daar heb ik nog eens een blogje aan gewijd.
- internet + een goed werkende computer. Waar zouden we zijn zonder internet?
- een goede fiets en een goede regencape Ik verplaats me zoveel mogelijk op de fiets. Daarom is een fijne fiets toch wel erg prettig. En om te zorgen dat ik niet als een verzopen kat op de plaats van bestemming kom, is een regencape ook heel comfortabel.
- een zwemabonnement Voor mijn gezondheid is het van essentieel belang om veel te bewegen (dat geldt trouwens voor iedereen, genetisch zijn we nog steeds die jagers/verzamelaars die we ooit waren. Die zaten ook niet de hele dag op de bank) Zwemmen is voor mij een fijne manier om lekker te bewegen.
- een abonnement op een krant. Ik heb op zaterdag een papieren krant en door de weeks een internetkrant. Op zaterdagochten mag ik graag met een kop koffie de krant lezen, op de bank of in de tuin
- een tuin met leuke planten voor op mijn terras. Ik kan erg genieten van bloeiende planten: geraniums, petunias, fuchsias, hortentias, chrysanten. Een genot om er iedere dag naar te kijken.
- een mobiele telefoon. Het is toch een schitterende uitvinding dat ik overal in Nederland en ook in het buitenland contact kan hebben met mijn geliefden! Soms loopt het wel eens uit de hand en krijg ik een telefoontje tijdens een vergadering of als ik net op het toilet zit, maar dat ligt aan mij. Ik moet de telefoon soms ook gewoon uit kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.