vrijdag 3 september 2010

Stroom en gas

03/09/2010
Afgelopen jaar ben ik per 1 oktober overgestapt van Main Energie naar een nieuwe energieleverancier: Greenchoice. Gisteren ontving ik een mailtje van Greenchoice met de vraag om mijn meterstanden door te geven.
Ik kom er achter dat Main Energie een foute inschatting heeft gemaakt van mijn gebruik tussen het moment van opzeggen van de levering (in juni 2009) en de werkelijke ingangsdatum van de levering door Greenchoice (1 oktober).
Bij Main hebben ze een te hoog verbruik gerekend en dat heb ik ook bij de eindafrekening betaald. Ik kreeg overigens geld terug, ook al heb ik voor te veel verbruik betaald, maar dit terzijde.
Bij Greenchoice hebben ze geregistreerd dat ik per 1 oktober 2009 startte met de volgende meterstanden:
gas: 7779
stroom: 90921
In werklijkheid waren mijn meterstanden op 4 oktober:
gas: 7720
stroom: 90511
Vooral bij stroom is het verschil aanzienlijk. In werkelijkheid stond mijn stroommeter pas half januari 2010 op dit getal.
Het betekent dat Main energie geld gekregen heeft voor niet geleverde energie en dat Greenchoice te weinig ontvangt voor mijn verbruik.
Ik heb besloten hier verder niets aan te doen. Dan hadden ze maar eind september 2009 een meterstand op moeten vragen en niet uit moeten gaan van een schatting door de concurrent. Die schatting is behoorlijk in het voordeel van Main Energie geweest.
Mijn gebruik (in 11 maanden) voor afrekening door Greenchoice nu: stroom 884 kWh en gas 687 kubieke meter.
Dit is niet het werkelijke gebruik, maar ik ga geen actie ondernemen om geld bij Main weg te halen en te zorgen dat Greenchoice dit krijgt. Het lijkt me een heilloze weg.
Zou jij er wel wat aan doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.