dinsdag 3 augustus 2010

Zelf doen

03/08/2010
Zelf klusjes doen is een goede manier om geld te besparen. Gisteren heb ik bespaard door reparaties zelf te doen en zelf fruit te snijden.
- Ik plakte een fietsband. Ik plak bijna altijd zelf mijn banden. Ik haal de fiets in huis, in de huiskamer en plak op mijn gemak de band. Met banden die door de fietsenmaker geplakt zijn, heb ik slechte ervaringen. Ik kreeg afgelopen jaar dicht bij mijn werk een lekke band. Toen heb ik de band laten plakken door de fietsenmaker om de hoek. Toen ik op de fiets naar huis fietste, werd de band al weer zacht. Probleem was dat er twee gaatjes waren, ze hadden 1 gaatje geplakt en het andere laten zitten. Kon ik toch nog zelf bezig en ik had ook nog dik geld betaald (10,00) voor het plakken.
- Ik repareerde mijn zwembadslippers. Het zijn verstelbare plastic slippers die ik in het zwembad draag. De vloer in het zwembad is glad, je glijdt er gemakkelijk uit. Ook loop je gemakkelijk voetschimmel op. Om deze redenen loop ik in het zwembad graag op slippers. Een van de banden ging los. Ik heb hem weer gelijmd, nu zit de band weer goed stevig vast en kan ik weer een tijdje vooruit.
– Ik maakte mijn eigen fruitsalade met meloen, sinaasappel en appel. Verser kan niet! Een zelfgemaakte fruitsalade is lekker en niet duur. Marieke Henselmans geeft deze zelf doe tip op de site van Genoeg.
Het leuke van zelf dingen repareren is dat het je een goed gevoel geeft. Je hebt het klusje geklaard, het is je gelukt bijna zonder dat het geld kost. Je moet natuurlijk wel materiaal in huis hebben om de reparatie te kunnen uitvoeren. Dat kost wel een beetje geld, maar lang niet zoveel als laten plakken of nieuwe slippers kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.