vrijdag 30 juli 2010

Meloenen

30/07/2010
De Albert Heijn hier in de buurt heeft meloenen in de aanbieding! De goedkoopste zijn 99 cent per stuk. Ze zijn allemaal goedkoper dan normaal. Eigenlijk is meloen een heel goedkope soort fruit. Ik heb er deze week al 5 stuks gekocht. Gisteren kocht ik drie meloenen die samen bijna 5 kg (4860 gram) wogen, samen voor €2,95, dat is 61 cent per kilo, als dat geen goedkoop fruit is! Ik kocht 2 honingmeloenen en 3 Piel de Sapo meloenen. Ik vind Piel de Sapo wel een grappige naam, volgens oudste dochter betekent dit in het Spaans: paddehuidmeloen, oftewel: meloen met een huid als van een pad.
Hieronder een foto van een Piel de Sapo meloen:Piel de sapo2


De Honingmeloen is veel bekender, die ziet er zo uit:
Honingmeloen


Vandaag ga ik bij oudste dochter eten. Dan neem ik 2 meloenen mee als toetje voor 4 personen, van beide soorten één. Zondag komt jongste dochter weer terug van haar vakantie aan de Spaanse Costa, die houdt ook van meloen. Dus bewaar ik ook twee stuks voor haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.