woensdag 24 maart 2010

Besparen op water



Douche Dit is een kopie van web-log

Al weer een tijdje geleden zag ik dit filmpje: http://www.depers.nl/opmerkelijk/327297/Milieutip-plas-onder-de-douche.html
Braziliaanse milieuorganisaties proberen mensen ertoe te bewegen om onder de douche te plassen. Misschien vinden veel mensen het een heel vies idee, maar eigenlijk valt het best mee. Sommige mensen drinken iedere dag een glaasje van hun eigen urine. Dáár kunnen mensen mij niet voor enthousiast maken, lijkt me helemaal niets. Ik heb liever een glaasje water. Het plassen onder de douche kan heel goed, urine van een gezond mens bevat geen bacteriën en schijnt o.a. heel goed te werken tegen voetschimmel (klik hier en hier) Het scheelt 12 liter per persoon per dag! In Nederland alleen al zou het 16 miljoen x 12 liter= 192 miljoen liter water per dag schelen.
Je kunt nog veel meer water besparen:
1. gebruik een waterbesparende douchekop.
2. douche 2x, 1 keer heel kort om nat te worden en je spons of washand nat te maken. Daarna doe je de kraan uit en zeep je jezelf in en was je je inmiddels natgemaakte haar. Dan doe je de kraan weer aan en spoel je jezelf kort af.
3. zet een emmer in de douche en vang (een deel van) het douchewater op en spoel daarmee de toilet door (voor als je later op de dag weer moet plassen).
Bespaar jij op water?
Een fijne dag vandaag, het belooft een schitterende dag te worden met veel zon en voorjaarswarmte! Ik heb gisteren het idee gelanceerd om allemaal vandaag lekker thuis te gaan werken, maar daar trapten ze op mijn werk helaas niet in! Lekker met een laptopje op het terras in de zon, héérlijk leek me dat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.