woensdag 3 februari 2010

Een heerlijk stoofpotje kikkererwten

03/02/2010
Gisteravond heb ik een heerlijke warme maaltijd gegeten. Deze keer heb ik geen recept gebruikt, maar gewoon zelf het een en ander bij elkaar gegooid en het resultaat was om je vingers bij op te eten! Daarom hierbij het recept voor 2 personen:
nodig:
2 uien (Aldi)
2 winterwortelen (Aldi)
200 gram broccoli in roosjes (uit diepvries)
200 gram spitskool (Aldi)
600 ml kikkererwten (gaar, zelfgekookt)
150 gram rozijnen (euroshopper)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 theelepels sambal (Aldi)
2 eetlepels zonnebloemolie (Aldi of euroshopper)
Bak de gesnipperde uien en de specerijen 5 minuutjes in de olie. Voeg de in kleine stukjes gesneden wortelen, spitskool, de rozijnen en de roosjes broccoli toe en stoof gedurende 25 minuten. Voeg de gare kikkererwten en sambal toe. Als je van heel pittig houdt, neem je meer sambal, anders neem je wat minder sambal.
Als je graag vlees eet, voeg dan nog wat in blokjes gesneden pittige worst, bijvoorbeeld chorizo toe.
De worst is helemaal niet noodzakelijk, het eiwit in de kikkererwten zorgt voor voldoende eiwit.
Kosten: als je de maaltijd vegetarisch houdt, zijn de kosten ongeveer 75 cent per persoon. Met worst moet je op ongeveer 50 cent per persoon extra rekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.