woensdag 16 december 2009

Dom, heel erg dom!

16/12/2009
Ik heb het hier nog niet durven vertellen, maar afgelopen week gebeurde het volgende:
Ik ging na werktijd naar de supermarkt, stalde mijn fiets en ging op mijn gemak boodschappen doen. Overal even kijken, bij de aanbiedingen, even kaas proeven etc. En toen met de boodschappen weer naar buiten. Ik steek mijn hand in mijn zak op zoek naar mijn fietssleutel. Geen fietssleutel, in mijn broekzak dan misschien? Ook geen fietssleutel in mijn broekzak. Ik kom bij mijn fiets en daar staat mijn prachtige nieuwe fietsje ter waarde van 992 euro inclusief verzekering, met de fietssleutel in het slot. Wat een uilskuiken ben ik! Ik kreeg ter plekke zo ongeveer een hartverzakking! Hoe heb ik dit gedaan? Als ik geen 2 fietssleutels kan tonen is de fiets niet verzekerd. Als de fiets meegenomen was, had ik nog 2,5 jaar lang maandelijks kunnen betalen voor een fiets die ik niet meer had. "Gewoon" 1000 euro foetsie! Gelukkig was het bij de fietsenstalling tamelijk donker en had kennelijk niemand gemerkt dat mijn fiets niet op slot stond.
Sinds die dag zeg ik elke keer als ik mijn fiets ergens neerzet, zachtjes tegen mezelf: goed op slot doen! Vooral niet vergeten!
Het is overigens niet de eerste keer dat me dit overkomt. Het is wel eerder gebeurd, jaren geleden al weer, maar het heeft gelukkig nog nooit een grote strop opgeleverd! Mijn fiets stond ook toen nog netjes op mij te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.