zaterdag 19 september 2009

Kip tikka massala

19/09/2009
Als vervolg op mijn Indiaase recepten die je op mijn weblog kunt vinden, een recept voor kip tikka masala voor 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten.
Kooktijd 45 minuten
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- een stukje verse gember geraspt
- een teentje knoflook, fijngesneden
- zou en peper
- een handjevol vers korianderblad, fijngesneden en nog wat extra voor de garnering
- sap en rasp van 1 limoen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 ui, gesneden
- een theelepel kurkuma (koenjit)
- een theelepel gemalen komijn
- 250 ml room of gewone yoghurt
- blikje tomatenpuree
- sap van een halve citroen
Bereiding:
Doe de kip met de 1 eetlepel olie, gember, knoflook, zout, peper, koriander, limoensap en limoenrasp in een grote schaal. Meng goed door elkaar en laat 30 minuten rusten.
Verhit na 30 minuten 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok en bak het kipmengsel 8 tot 10 minuten totdat het mengsel bruin geworden is.
Haal de kip uit de pan en bewaar de kip. Doe in dezelfde pan de overgebleven olie en bak gedurende 5 minuten de ui en het chilipoeder. Voeg de kurkuma en komijn toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de room of yoghurt toe en laat het ui/yoghurtmengsel 5 minuten zachtjes koken. Doe de kip erbij en laat nog 5 minuten koken. Voeg de tomatenpuree toe, roer en voeg dan het citroensap toe. Kook nog 1 minuut en serveer met wat verse fijngesneden korianderblad.
Lekker bij gekookte rijst en naanbrood.
De kosten zijn per maaltijd wel iets meer dan 1 euro per persoon, dus je zou het moeten beschouwen als een feestelijk gerecht dat je zo nu en dan eens maakt. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan uit eten gaan.
Opmerking: er zijn veel verschillende recepten te vinden, onder anderen van Jamie Oliver , allemaal met verschillende ingrediënten, tomaten, komijn, knoflook, ui en room of yoghurt horen er zo te zien standaard in te zitten. Maar de rest is soms heel verschillend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.