woensdag 8 april 2009

Spaarrentes

08/04/2009
Er blijft maar weinig over van de rentepercentages die op spaarrekeningen gegeven worden. Op de site die Rob van Eden bijhoudt, kun je precies nagaan welke rekening de beste rente geeft. Ook staan op deze handige site verdere gegevens over voorwaarden en veiligheid van de bank.
Mijn eigen spaarrekening zit nog in de groene zone, maar de rente zakt gestaag. Logisch ook, want de europese centrale bank heeft de rente ook al diverse keren verlaagd. Banken volgen deze trend. Toch jammer, ik vond de hoge rentes toch wel heel leuk, het schoot lekker op met mijn spaargeld! Maar ja, we moeten ermee leren leven voorlopig, denk ik.

Je kunt met weinig geld soms veel doen! Gisteren haalde ik voor 5,95 boodschappen en voor dat bedrag haalde ik in huis:
3 liter halfvolle melk
1 liter magere yoghurt
1 doos halvarine van 500 gram
1 grote leverworst van 500 gram
4 blikjes tomatenpuree
3 volkorenbroden xc3 800 gram
1 pak sesamknäckebröd
Dezelfde producten kun je ook in duurdere varianten kopen, A-merken, kleinere verpakkingen en luxere producten. In plaats van de 3 volkorenbroden voor in totaal 2 euro die ik kocht, kun je ook broden kopen die minstens 2 euro per stuk zijn. Misschien een beetje lekkerder, maar ook véél duurder. En de leverworst, die maak ik zelf wel luxe, door er bijvoorbeeld op brood wat versgemalen zwarte peper, wat versnipperde knoflook of een beetje sambal bij te doen. Heerlijke leverworst speciaal voor weinig geld!
Ik fiets nu naar mijn werk, de zon schijnt hier lekker. Ik wens jullie allemaal, waar ook ter wereld ;-) een fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.