maandag 13 april 2009

Koken met basisingrediënten

Je kunt veel besparen door te koken met basisingrediënten in plaats van gemaksproducten. Hierdoor is alles heel goedkoop en de kwaliteit is uitstekend! Bedenk dat je alleen zakken van de voedingsindustrie vult door gemaksproducten te kopen. Vaak zijn gemaksproducten lang niet zo vers en half zo lekker als producten die je helemaal zelf in je eigen keuken klaarmaakt. Een aantal voorbeelden: Pannenkoeken – neem geen kant en klaar, maar bak zelf met een zelfgemaakte mix van witte bloem, havervlokken en volkoren meel, eieren en melk. Een stuk goedkoper en minstens zo lekker! Groenten – groenten van het seizoen kopen en thuis snijden levert veel geld op. Producten met toegevoegde smaakjes zijn alleen maar duur en de smaak is vaak kunstmatig.
Heeft iemand afgelopen week de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over truffelolie gezien? De relatief dure truffelolie die je hier in de winkel kunt kopen, is niet op smaak gebracht met witte of zwarte truffel, nee dat is veel te duur. Hij is op smaak gebracht met een bijproduct uit de aardolie-industrie! Ongelooflijk! Dat bedoel ik nou met het duur maken van producten door middel van toevoeging van smaakjes. Een liter redelijk goede olijfolie kost niet zo veel geld. Volgens een onderzoek van jaren geleden kwam de olijfolie van de Aldi als beste uit de test. Er zijn vast wel betere, maar ik vind deze olie prima voor dagelijks gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.