zaterdag 11 april 2009

Genoeg

11/04/2009
GenoegDe nieuwste Genoeg is weer verschenen. Ik vind het altijd leuk om te lezen. In dit nummer vind ik vooral de artikelen van Cradle to cradle en genoeg verzekerd heel interessant.
Cradle to Cradle is van wieg tot wieg en gaat over het minimaliseren van afval. Producten gaan niet meer van wieg tot graf en worden dan afgedankt, maar oude producten worden hergebruikt of dienen als voedsel. Heel interessante gedachte, vind ik. We gaat met ons allen op deze aarde zeer slordig om met onze voorraden en we zouden er veel meer mee kunnen doen dan dat nu gebeurt. Bij productie en ook bij aankoop zouden we er veel meer dan nu op moeten letten in hoeverre hergebruik en reparatie mogelijk is.
Het artikel over verzekeren geeft aan welke verzekeringen noodzakelijk zijn en welke niet zo nodig zijn als je zelf een buffer hebt om de schade op te vangen. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een fietsverzekering gehad, deze wordt in Genoeg ook niet geadviseerd. Verzekeringen zijn duur en maar korte tijd geldig, 3 jaren of zo. Bij een verzekering van 3 jaren ben je al gauw nog 25% extra kwijt aan de verzekering, en als de fiets gestolen wordt, moet je weer opnieuw premie betalen voor de nieuwe fiets. Ik ging er van uit dat als mijn fiets gestolen werd, ik gewoon een nieuwe fiets kon kopen van mijn spaargeld. Gewoon goed op slot zetten. Als de fiets dan toch gestolen word, heb ik pech gehad. Ik heb nog nooit te maken gehad met diefstal van een fiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.