zaterdag 7 maart 2009

Daarom zijn mijn boodschappen zo duur!

07/03/2009
Ik heb de laatste tijd nogal wat gelezen op de blog van Rebecca, zie hiervoor de link Less is enough. Deze Amerikaanse probeert een maandlang te leven van 1 dollar per dag. Ik was ervan overtuigd dat ik aan voeding niet zoveel meer uitgeef dan dat zij doet. Maar ik houd mijn uitgaven nauwkeurig bij en mijn overtuiging klopt gewoon echt niet, ik geef geen 10 euro per week uit, maar als je mijn katten even niet meerekent, 30 euro. Als ik mijn boodschappen nader analyseer, kom ik tot de conclusie dat ik sommige dingen "gewoon" even vergeet mee te tellen, zoals drinken: koffie, thee, melk, limonade. In het weekend eten we vaak krentenbollen en vleesbeleg, daarom heb ik de broodmaaltijden op 0,35 per keer gezet. Daarnaast denk ik, dat ik het toch vaak niet red om voor 1 euro per persoon te koken, dus dat bedrag heb ik iets opgehoogd naar 1,10. Vervolgens kom ik tot het volgende overzicht van de uitgaven per week:
broodmaaltijden9 x 2 x 0,356,30
warme maaltijden10 x 1,1011,00
fruit20 porties5,00
limonadesiroop1,00
koffie thee1,50
katten5,00
zuivel4,00
snoepincl kauwgom1,00
koekjes1,00
35,80
De kauwgom is suikervrij, dus dat is niet echt snoep, maar ik zou niet weten waar ik het anders onder moet brengen. Dochters zijn gek op kauwgom en dat gaat er in flinke hoeveelheden doorheen. Beide dames (19 en 22) hebben nog een volledig gaaf gebit, daar ben ik best trots op.
Ik denk dat mijn uitgaven van 35 euro per week toch vrij dicht bij het minimum zitten dat je "nodig" hebt. Als je goedkoper wilt, moet je water gaan drinken en meer brood eten waarschijnlijk. Leven op water en brood dus, dat moesten de mensen vroeger in de gevangenis, maar dat is hier in Nederland al lang niet meer het geval en dat ga ik ook echt niet doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.