woensdag 18 februari 2009

Vleesvoorraad C1000

18/02/2009
C1000_2 Oudste dochter verspreidde afgelopen zaterdag als TNT-postbezorger reclame van de C1000. Daar zaten ook voordeeltassen voor vlees bij. Uiteraard heb ik van haar een paar tassen gekregen. Ik heb zelf een sticker op de deur, zodat ik geen reclame ontvang. Maar sommige reclame, zoals de reclame van de C1000 wil ik best hebben. Vanmiddag heb ik een vleestas van de C1000 gekocht. Voor 10 euro kocht ik 750 gr. shoarmareepjes, 5 zigeunergehaktschnitzels, 5 kipschnitzels, 5 saucijzen, 6 kippenpoten en 5 boomstammetjes. In totaal is er ruim 3200 gram vlees. Als ik de shoarmareepjes in 8 porties verdeel, is er in totaal voor 34 personen vlees. Het ziet er goed uit, alleen zaten deze vleesproducten in een afgesloten, dichtgeplakte tas, zodat je in de winkel niet kon zien wat er in zat. Op een deel van de verpakkingen staat geen uiterste houdbaarheidsdatum. Eigenlijk vind ik dit een beetje dubieus. Waar wel een datum opstaat, is de datum 23 februari. Ik ga er gemakshalve van uit, dat alles houdbaar is tot 23 februari, maar voor de zekerheid stop ik alles meteen in de vriezer, dan komt het volgens mij wel goed met de voedselveiligheid. Ik heb in ieder geval voorlopig genoeg voorraad om uit te putten. Als je bedenkt dat ik veel vegetarische maaltijden (eieren, kaas, bonen en tofu) eet, dan is het duidelijk dat ik voorlopig voor maanden genoeg heb.
De andere tas ga ik zelf niet meer gebruiken, er past niet meer in mijn vriezer, ik neem hem morgen mee naar mijn werk, misschien wil een collega van mij hem hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.