dinsdag 10 februari 2009

Ontspanningsoefeningen op het werk

10/02/2009
Mijn werkgever geeft werknemers de mogelijkheid om tijdens het werk ontspanningsoefeningen te doen. Op dinsdag tussen de middag doe ik een uur lang in een klein groepje van maximaal 6 mensen yoga, ademhalingsoefeningen of een ander soort ontspanningsoefeningen. Dit alles gratis en voor niets. De oefeningen worden gegeven door een psycholoog/fysiotherapeut. Hij weet veel van zowel je lijf als je psychische welzijn. De bedoeling is om mensen beter met stress en werkdruk te leren omgaan, waardoor ze gezonder blijven. Ik ben al 2,5 jaar niet ziek geweest, laatst dacht ik dat het van het fietsen kwam, maar misschien spelen de ontspanningsuurtjes op de dinsdag ook wel een rol. Vandaag hebben we zittend op een stoel eerst wat losmaakoefeningen gedaan voor nek, schouders en armen en daarna een ontspanningsoefening, gewoon zittend op de stoel. Op een gegeven moment was ik zo ontspannen, dat ik bijna van mijn stoel tuimelde! Ik was zo slap als een vaatdoek. Dat was wel lachen!
Het leuke van veel van de oefeningen is dat je de oefeningen overal kunt doen. Het komt er vaak vooral op neer dat je dicht bij jezelf blijft en je niet laat overspoelen door de waan van de dag. Heel nuttig in de meeste banen en ook voor thuis. Goed voor je bloeddruk en naar het schijnt ook voor je cholestrol.
Verder is er sinds kort in het gebouw waarin ik werk de mogelijkheid om stoelmassages en nek/schoudermassages te laten doen. Dit is individueel. Misschien maak ik binnenkort wel een afspraak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.