maandag 2 februari 2009

Indiaas eten 2

02/02/2009
Vandaag weer een lekkere Indiaase maaltijd gehad van de resten van afgelopen donderdag, toen ik met collega’s kookte. Ik had de resten in de vriezer gezet, dus nog prima bruikbaar. Deze keer groenten en eieren met overgebleven rijst van vorige week vrijdag. Helemaal vegetarisch eten dus.
Hier komen de recepten:
***********************************************************************************
Curry met eieren
6 eieren
olie
2 tl kurkuma
2 aardappels in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uit de pers
stukje verse gemberwortel of 1 tl gemberpoeder
3 kardemoms
1 kaneelstokje
1 eetlepel currypasta
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 blikje tomatenblokjes
Bereiding: Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Pel en halveer ze. Verhit de olie in een braadpan . Roer de kurkuma erdoor en bak hierin de eieren tot ze lichtbruin kleuren. Haal ze uit de pan. Bak in het bakvet de aardappelblokjes ca. 2 minuten en haal deze ook uit de pan. Fruit de currypasta met de kardemom, kruidnagels, de kaneel en laurierblaadjes even aan. Bak de ui, knofloook en gember even mee. Voeg nu de tomaatblokjes, de aardappels en de eieren toe en laat dit geheel sudderen totdat de aardappels gaar zijn. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en verwijder de kruidnagels, de kaneel en laurierblaadjes voor het serveren.
*******************************************************************************
Groente-korma
450 gram groente naar keuze, bijboorbeeld bloemkoolroosjes, champignons, boontjes, paprika
olie
1 ui
2 teentjes knoflook uit de pers
1/2 tl kaneel
1 tl komijn
8 kardemoms
zout, peper
2 dl volle yoghurt
20 gram geschaafde amandelen
Bereiding: blancheer eventueel de harde groentensoorten kort in ruim kokend water. Verhit de olie in een wok, braadpan of hapjespan en fruit hierin de ui met de knoflook licht aan. Voeg de specerijen toe en laat ze kort meebakken. Voeg dan de groenten toe en laat het geheel 5 – 10 minuten met het deksel op de pan smoren. Voeg dan de yoghurt op kamertemtemperatuur toe en laat dit nog even al roerende meewarmen. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi deze voor het serveren over de korma.
Ik heb in de gewone supermarkt nog geen kardemom gevonden. Het maakt de gerechten wel heel lekker. Misschien op de markt? Als jij suggesties hebt waar je dat kunt kopen, dan houd ik me aanbevolen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.