zondag 15 februari 2009

De bespaarbodem: ben ik een superbespaarder?

Volgens mij ben ik op dit moment op mijn bespaarbodem gekomen. Wat bedoel ik daarmee? Dat ik maximaal bespaar, er valt niet of nauwelijks meer te besparen. Misschien kan ik nog een paar tientjes per maand op voeding besparen, maar daar kies ik niet voor. Het moet voor mij leefbaar blijven. Mijn inkomen is in totaal net iets meer dan 1700 euro. Het is als volgt samengesteld:
salaris1451,45
belasting teruggave167,00
zorgtoeslag39,00
alimentatie45,38
1702,83
Van dit inkomen spaar ik per maand gemiddeld 500 euro.
Volgens de Risicometer Lenen van het Nibud kan ik met mijn persoonlijke gegevens, vaste lasten en inkomsten helemaal niet lenen. Zelfs als ik nul euro leen, past deze lening nog maar net in mijn budget, maar moet ik flink bezuinigen op mijn uitgaven in vergelijking met vergelijkbare huishoudens. En dan leen ik dus helemaal niet!
Eigenlijk zie ik de uitkomst van het rekenprogramma als een groot compliment van het Nibud! Het betekent dat ik een superbespaarder ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.