zaterdag 17 januari 2009

Zuinig met gas?

17/01/2009
In mijn blogje van 14 januari schreef ik, dat ik (in 11 weken) 79 kub gas bespaard had doordat dochter doordeweeks niet meer hier woont + dat ik zuiniger met gas omspring.
Ik moet jullie bekennen, dat dat zuiniger met gas omspringen soms in de buurt kwam van afzien in de kou. Het is niet zo dat ik voortdurend uit vrekkerigheid zat te kleumen, maar soms toch wel een beetje, dan deed ik bijvoorbeeld 2 uur voordat ik naar bed ging de thermostaat al lager en werd het na verloop van tijd wel erg koud in de kamer. In de afgelopen week was ik tussendoor een uurtje thuis. Toen gaf de thermometer aan dat het 13 graden was. Ik heb toen de CV niet aangedaan en had het flink koud. Nou, dat afzien ga ik dus vanaf nu echt niet meer doen! Volgens mijn vorige afrekening van Greenchoice kostte gas mij vorig jaar 0,56 cent per kub (inclusief alles). Ik heb dus de afgelopen 11 weken 79 x 0,56 : 11 = €4,02 per week bespaard. Ik weet wel dat deze winter wat kouder is en dat het gas duurder geworden is, maar zo groot zal het verschil niet zijn! Dus de thermostaat gaat niet meer op 17.5 of 18 graden (daar had ik hem soms op staan), maar lekker op 19 of in ieder geval 18.5! En echt een uur voor het slapen gaan op 15 en niet eerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.