zaterdag 31 januari 2009

Recepten en eten uit India

31/01/2009
Mijn dochters vonden het donderdag gemaakte Indiase eten ook heel lekker! Ik had er zelf rijst bijgekookt. Niet zo lang geleden zag ik het programma van de Keuringsdienst van waarde over rijst.
Daaruit blijkt dat je in plaats van snelkookrijst of toverrijst veel goedkoper Surinaamse rijst van de Euroshopper kunt gebruiken. Deze rijst is sneller klaar en net zo lekker. Voor 0,56 heb je een hele kilo rijst! Andere soorten rijst zijn 4 tot 5 x duurder. Rijst koken ging prima. Voor 3 personen heb je ongeveer 250 gram nodig. Ik weet wel welke rijst ik voortaan ga gebruiken.
Dan de 2 lekkerste recepten:
AUBERGINE IN YOGURTSAUS
1 grote aubergine
zout peper
1/2 rode spaanse peper
olie
1,5 dl volle yoghurt
1 eetlepel bloem
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel gemalen komijn
Bereiding: Snijd de aubergine in de lengte in repen van ongeveer 1,5 cm dik en halveer ze. Leg de repen in een vergiet en strooi er zout over. Laat dit ongeveer 30 minuten staan. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper in kleine reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de peperreepjes even aan. Dep de aubergine droog met keukenpapier en bak de aubergine al omscheppend bruin. Roer van de bloem en 1 dl water in een schaaltje een glad papje en meng dit door de yoghurt. Giet dit mengsel bij de aubergine en laat het geheel ca. 10 minuten sudderen totdat het ingekookt is tot een dikke saus. Voeg mosterdpoeder en de komijn toe en breng op smaak met zout en peper.

KIPCURRY
350 gr kipfilet in blokjes
50 gram gemalen amandelen
1,5 dl volle yoghurt
zout, peper
4 eetlepels olie
3 eetlepels milde currypasta (Patak)
2 uien
1 stukje verse gember (of gemberpoeder)
2 teentjes knoflook
tomatenblokjes uit blik
100 gram kokoscreme (blok santen)
20 gram korianderblad (gedroogd of vers)
Bereiding: Meng de yoghurt met de amandelen en het zout en de peper. Laat de blokjes kipfilet hierin ca. 2 uur marineren. Verhit de olie in een wok of braadpa en fruit hierin de currypasta evenaan. Voeg de uien, gember en knoflook toe en laat alles op een zacht vuur even meefruiten. Voeg dan het kipmengsel toe en laat het geheel al roerende bakken op een matig vuur. Voeg dan de tomaten en de kokoscreme toe en verwarm dit mee totdat de kokoscreme opgelost is. Proef de saus af en voeg eventueel naar smaak nog zout, peper of andere smaakmakers toe. Garneer het gerecht met fijngehakte koriander.
Maandag ga ik nog weer Indiaas eten. Dan volgen nog wat recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.