zaterdag 20 december 2008

Andere vervoerder, hogere prijzen

20/12/2008
Sinds 14 december rijdt Arriva niet meer tussen Drachten en Groningen. Vanaf die datum zijn de busdiensten in Zuid-Oost Friesland overgenomen door Qbuzz Fryslân. Tot 14 december kon ik in het weekend met 10 strippen van Groningen naar Drachten reizen en voor 1 euro weer terug. Die 1-euro actie in het weekend en in schoolvakanties is nu gestopt, er rijden nu alleen nog qliners en geen gewone bussen meer. In de qliner kun je geen strippenkaarten gebruiken, je moet òf een enkeltje òf een retour kopen.
Tot afgelopen zaterdag kostte de retourreis 10 strippen + 1 euro = € 5,60
Nu kost een retour € 9,20. Dat is een prijsverhoging van € 3,60!
Ik reis elke week in het weekend van Groningen naar Drachten, op jaarbasis ben ik dus €187,20 meer kwijt dan tot nog toe.
Ik weet dat dit komt van het verdwijnen van het 1-euro kaartje, want 20 strippen is gelijk aan €  9,20.
Mijn 45-strippenkaarten zijn ineens waardeloos geworden. Het vervelende is dat je voor deels gebruikte strippenkaarten geen geld terugkrijgt. In het verleden ben ik ook al eens met verlopen strippenkaarten blijven zitten. Ik vind het nog steeds niet eerlijk dat ik geen geld terug ontvang.
Over 9 jaar ben ik 65 jaar, misschien is tegen die tijd het OV voor bejaarden wel gratis ;-) Raar idee eigenlijk, dat ik dan bejaard ben. Ik heb nog 9 jaar de tijd om daaraan te wennen. Een mens is zo oud als hij zich voelt, zegt het cliché en misschien is dat ook wel zo.
Nagekomen bericht: ik heb op de site van Qbuzz rondgekeken, op de Qliner van Qbuzz Fryslân mag ik wel met de strippenkaart reizen. De prijsverhoging blijft hetzelfde, maar de strippenkaart kan ik gewoon blijven gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.