dinsdag 14 oktober 2008

Prijzenboek

14/10/2008
Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ik ben niet goed in getallen. Die getallen zijn moeilijk te onthouden. Vaak weet ik helemaal niet meer wat de gewone prijs is voor een product. Dan denk ik dat de prijs van een artikel heel schappelijk is, blijkt dat achteraf toch wel wat tegen te vallen.
Bijvoorbeeld vanillesuiker. Bij Albert Heijn heb je deze suiker in 2 soorten. De ene soort is 79 cent per pakje, de andere soort 19 cent per pakje. In een kleine supermarkt was er alleen de dure soort. Eigenlijk had ik geen idee meer wat de prijs was van de goedkope soort was, dus kocht ik deze dure vanillesuiker.
Dat het prijsverschil zo groot was had ik niet in de gaten.
Daarom ga ik nu van start met een prijzenboek. Ik ga alle prijzen noteren. Dit helpt denk ik ook om de prijzen beter te onthouden en een kostenbewust overzicht te krijgen van alle grondstoffen die nodig zijn om gezonde maaltijden te koken. Daarnaast is een overzicht van prijzen voor huishoudelijke producten en persoonlijke verzorging ook heel handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.