vrijdag 31 oktober 2008

Een dip(je)

31/10/2008
Deze blog gaat even over heel andere zaken dan besparen of consuminderen.
Ik voel me al een paar dagen niet zo fit. Ook niet echt ziek, maar slap en hondsmoe. Daarnaast heb ik onrustige ingewanden en voel ik me ‘s ochtends misselijk. Ik heb dinsdagmiddag een griepprik gehad. De dip begon een dag daarna. Zou het misschien van de griepprik komen? Ik ben blij dat ik vandaag vrij ben. De afgelopen 2 dagen heb ik ‘s avonds alleen maar op de bank gehangen en erg weinig gedaan.
Ook psychisch heb ik me wel beter gevoeld. Gisteren vertelde een collega mij dat ze zwanger is en zo’n last heeft van zwangerschapsmisselijkheid. Ze voelt zich ronduit slecht. Dan gaan mijn gedachten weer uit naar 24 jaar geleden toen ik hetzelfde meemaakte. Het was een rampzwangerschap. Ik heb mij de hele zwangerschap lichamelijk ellendig gevoeld, heel misselijk, erg weinig energie. Volgens de vroedvrouw en gynacoloog ging alles prima. Na een voldragen zwangerschap is mijn kindje toen tijdens de bevalling overleden. Het feit dat deze collega dezelfde klachten heeft, maakt me bang dat haar misschien hetzelfde zal overkomen. Ik wil haar niet ongerust maken, dus ik houd me stil, maar ook doordat ik me lichamelijk niet zo lekker voel, voel ik me heel gedeprimeerd. Ik denk steeds weer terug aan de dag van de bevalling in mei 1985, het is of de film weer afgedraaid wordt. De pijn slijt, maar zo nu en dan komt het even heel hard terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.