vrijdag 5 september 2008

Spaarrekening en Icesave

05/09/2008
Ongeveer een week geleden is de rente op mijn ATB-internetspaarrekening verhoogd van 4,75% naar 5%. In juni dit jaar heb ik plannen gehad om al mijn spaargeld over te schrijven naar Icesave. Die hadden toen al een rente van 5%. Ik heb daar toen wel een rekening geopend en er een beetje geld op gestort, maar er ontstond toen nogal wat commotie over het feit dat de Nederlandse bank in geval van faillissement niet garant stond voor het spaargeld. De IJslandse centrale bank zou in dit geval garant staan, dus ik zou mijn geld dan via de IJslandse bank moeten terugvorderen. Dat is bij de ATB-bank niet zo, daar staat de Nederlandse Bank garant voor spaarbedragen tot €20.887,-. Deze garantie heet het depositogarantiestelsel. Op de site van de Nederlandse Bank vind je meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.
De IJslandse Icesave bank is tot nog toe niet failliet gegaan, maar ik heb het niet aangedurfd om daar al mijn geld naar toe te verhuizen. Vandaag heb ik mijn laatste geld op de Icesafe (€25,-) weer naar mijn eigen bankrekening gehaald. Ik vind het prettig voor het overzicht om één rekening te hebben waar mijn spaargeld op staat. Ik ben geen mens van allerlei aparte potjes. Ik weet zo ook wel waar mijn spaargeld voor bestemd is: buffer + aflossen lening.
Binnenkort ga ik weer eens op onderzoek uit naar een bank met de hoogste rente en goede voorwaarden. Waarschijnlijk hebben jullie wel tips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.