dinsdag 2 september 2008

Hulp voor gezinnen met hoge hypotheekschuld

02/09/2008
Volgens NU.nl wil het CDA gezinnen met te hoge hypotheekschuld helpen. Het CDA is bang dat deze gezinnen in de schuldhulpverlening terecht komen. Volgens het CDA zou het gaan om zestigduizend gezinnen. Ze hebben hun huis gekocht met een lening met een korte rente termijn en komen nu de rente hoger wordt in de problemen. Ook is er vaak te veel geld geleend, soms wel tot 9x hun jaarinkomen. De laatste alinea vind ik heel interessant. Volgens dit artikel zijn 2,5 miljoen mensen in Nederland "financieel ongeletterd" en 4,2 miljoen zijn "laconiek of onzeker" in het omgaan met geld. Het komt er op neer dat de helft van de volwassen Nederlanders niet goed met geld kan omgaan. Als de mensen die in de problemen komen inderdaad (financiële?) hulp krijgen, vind ik dat zuur voor diegenen die alles op eigen kracht doen en verstandig met geld om kunnen gaan. Het is toch jammer dat de mensen die wel goed met hun geld omgaan, nooit hoeven te worden geholpen.
Ik snap best dat de nood voor sommigen heel hoog is en dat kinderen erdoor in de knel komen en dat is voor deze gezinnen heel naar. Het lijkt me geen pretje om je huis met verlies te moeten verkopen bij een executieverkoop.

Ik zou er voor willen pleiten op middelbare scholen meer aandacht te besteden aan omgaan met geld. Misschien is een vak als economie te abstract en betrekken scholieren dit niet op henzelf. Het zou goed zijn voor scholieren dat ze meer inzicht krijgen in privéfinanciën en dat er in de toekomst geen financieel ongeletterden meer overblijvenen wat minder mensen die laconiek of onzeker met geld omgaan is ook niet slecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.