vrijdag 12 september 2008

Deel eigen risico terug van CAK

12/09/2008
Ik dacht al, waar blijft dat geld. Maar ik heb nu eindelijk bericht dat ik €47,- terugkrijg. Dat is heel mooi, eigenlijk had ik wel 150 euro teruggewild, maar dat zit er kennelijk niet in.

Nu denken jullie: waar gaat dit over? Nou dat zit zo: vanaf januari is de zorgverzekeraar verplicht iedereen een eigen risico in rekening te brengen van maximaal 150 euro. Ik vind het nog steeds erg oneerlijk dat chronisch zieken dit moeten betalen. Alsof we er voor kunnen kiezen geen medicijnen te nemen of niet naar het ziekenhuis te gaan! Die 150 euro eigen risico heb ik al lang betaald, in maart dit jaar zat ik al aan mijn maximale bedrag. Nu heeft het CAK in al zijn goedheid besloten dat ik hoor bij de chronisch zieken en dat ik 47 euro terugkrijg. In november 2008 krijg ik het op mijn rekening gestort.
Er zit nog een addertje onder het gras, ze hebben er geen rekeningnummer op gezet en als je niet binnen 2 weken reageert en je bankrekeningnummer doorgeeft krijg je niets, terwijl er in de aanhef van de brief duidelijk staat dat je recht hebt op het geld.
Ik ben bang dat ik de brief die mijn moeder ontving niet goed gelezen heb en de brief weggedaan heb en de aankondiging dat ze het geld in november terugkrijgt voor kennisgeving heb aangenomen. Toen ik daarnet belde met het CAK bleek dat hun computersysteem er uit ligt. Ik moest maandag nog maar eens bellen. Ik kijk morgen bij mijn moeder na of ik de kaart die terug moest naar het CAK inderdaad bij het oud papier gelegd heb of dat hij nog bij haar post ligt. Als hij door mijn bij het oud papier is gedaan , dan is hij verdwenen, opgeruimd door de medewerkers van het verzorgingshuis.
Ik vrees dat deze fout door meer mensen gemaakt wordt, ik heb een HBO-opleiding en ruime administratieve ervaring. Als ik die fout al maak, hoe zit het dan met andere mensen die recht hebben op teruggave?
Update na bezoek aan mijn moeder: De brief had ze nog wel, de antwoordkaart niet meer. Het gironummer stond wel op haar brief, ze hoefde inderdaad niets te doen. Ik heb te veel op de automatische piloot de brief van het CAK gelezen, waardoor ik achteraf niet meer wist of het OK was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.