donderdag 11 september 2008

Couscous

11/09/2008
Vanavond komt de "club van verlaten moeders" bij elkaar. De moeders van de vriendin van mijn jongste dochter komen hier eten. Hun dochter woont nu in Uruguay, dat is een stukje verder dan Wageningen. We eten couscous met kip en gaan praten over onze dochters die ons verlaten hebben en hoe het met ze gaat. De moeders van J. zijn twee heel aardige mensen, waar ik uitstekend mee kan opschieten, ze zijn in de afgelopen jaren toen onze dochters klasgenoten waren, vrienden van mij geworden.
De couscous:
men neme voor 3 personen:

350 gram gesneden kipfilet (zelf snijden natuurlijk)
1 courgette in blokjes
1 rode paprika in blokjes
eventueel een groene paprika
1 aubergine in blokjes
1 ui
couscous
2 eetlepels olijfolie
3 of meer tenen knoflook
2 blikjes tomatenpuree
theelepel kaneel
theelepel cayennepoeder
zout en peper naar smaak

Het recept is van mijn oudste dochter, die het niet zo nauw nam met de hoeveelheden groenten en kip. Ze gebruikte relatief veel groenten en veel kip. Het resultaat was zo heerlijk dat ik het gerecht nu regelmatig zelf klaar maak. Je mag eventueel de aubergine (= relatief duur) weglaten.

Snijd alle groenten in kleine stukjes en meng door elkaar. Weeg ruim 600 gram af (ik heb nu meer dan een kg groenten) en vries de rest van de groentenmix in.
Bak de kip in de olie in een braadpan en voeg de groenten toe.
Voeg na 5 minuten bakken de tomatenpuree toe en bak 15 minuten mee op een laag vuurtje in gesloten pan.
Knijp de knoflook uit boven de pan.
Kruiden, specerijen en zout naar smaak toevoegen.
Evenueel water toevoegen zodat het een saus met vlees wordt.
Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
De couscous en vlees + groentensaus apart opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.