zaterdag 20 september 2008

Boodschappen boven budget

20/09/2008
Ondanks dat ik de afgelopen week verschillende dagen kliekjes uit de vriezer heb gehad, zijn mijn Gebradenkip weekuitgaven 5 euro boven het budget. Die extra 5 euro zit voornamelijk in uitgaven voor gehakt en kip bij de Albert Heijn, afgelopen donderdag. Ze hadden een kilo rundergehakt voor € 3,29 en 2 kippen op schaal voor € 2,99 per kilo. De kip was ook nog 35% afgeprijsd en was dus nu 1,94 per kilo! Ik wil vaker vegetarisch gaan eten, maar op zo’n moment komt die 17 jaar, die ik in de bijstand heb gezeten, om de hoek kijken en ik denk dan: dat past nog makkelijk in mijn vriezer en is heerlijk vlees voor weinig geld! Dus heb ik nu 2340 gram kip en een kilo rundergehakt in de vriezer.
De tofu in de koelkast is houdbaar tot 29 september. Komende maandag begin ik eerst aan de 500 gram tofu die nog in de koelkast ligt + de gekookte rijst uit de vriezer, daarna ga ik maar eens een lekker kippetje braden. Volgens mij kan ik een deel van de bereidde tofu best invriezen, dat heb ik ook gedaan met tempeh en dat ging prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.