zaterdag 30 augustus 2008

Gratis lunch

Afgelopen woensdag hadden we op mijn werk een medewerkerslunch georganiseerd. Het was bedoeld als gezellige start en werd door de werkgever betaald. We zijn met bijna 20 collega’s, we kopen zelf bij de Jumbo van alles in, broodjes, krentenbrood, diverse soorten vleesbeleg, verschillende soorten kaas, sinaasappelsap, melk, eiersalade, komkommersalade, filet americain, noem maar op. Er was door mensen met een forse eetlust ingekocht, er was nog zoveel over dat we er met ons allen afgelopen donderdag nog een keer van gegeten hebben. Dat was al twee gratis lunches voor mij. En toen was er nog steeds over. Gistermiddag om 5 uur heb ik de resten samen met een collega uit de koelkast gehaald. Als ik het niet had meegenomen, dan hadden we alles komende week weg kunnen gooien. Dit gebeurt op mijn werk heel vaak met dergelijke etenswaar, dan vergeten de medewerkers dat het er ligt. Dus ik ben naar huis gegaan met paté, brie, gesneden vleeswaar, een nog niet eens aangebroken bakje met filet americain, salade, 6 sneden krentenbrood, 4 zachte bruine bolletjes, 1 pistoletje en een kwart komkommer. Dus halverwege de avond lekker toastjes gehad met brie en paté. Vanochtend heeft dochter ontbeten met krentenbrood en ik met een zacht bruin broodje met lekkere kipfilet en plakjes komkommer. Ik heb ook al plannen met het verlepte pistoletje: het wordt een variant op de panpizza: doormidden snijden, de helften in tweeën snijden en bedruppelen met olijfolie. In de koekenpan roosteren en de binnenkant bedekken met zelfgeraspte (echte!- zie mijn log van gisteren) kaas, een uitgeperst knoflookteentje, een beetje ketchup (of pastasaus als je dat hebt) en wat versgemalen zwarte peper. Een deksel erop, zodat de kaas smelt en smullen maar. Niet te lang roosteren, de binnenkant van het brood moet nog een beetje zacht blijven.
Ik heb iets dergelijks ook wel eens gegeten in een restaurant, als voorgerecht. Ha, ha, dat was trouwens ook een etentje van mijn werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.