zaterdag 30 augustus 2008

Dochter vertrekt

30/08/2008
Vandaag gaat dochter weg! Niet dat ze nooit meer terug komt of zo, maar ze gaat op kamers wonen in Wageningen. Dan ben ik een alleenstaande met 2 uitwonende dochters. Dochter heeft 1,5 week geleden een kamer gekregen. Ik vertelde op mijn werk dat dochter een kamer zocht. Een van de collega’s reageerde met dat haar buurmeisje vanaf 28 augustus een half jaar naar Zuid-Amerika op stage ging en waarschijnlijk haar studentenflat nog niet onderverhuurd had. Dit buurmeisje woont en studeert in Wageningen. Afgelopen zondag zijn we wezen kijken en dochter gaat de flat onderhuren totdat ze zelf iets gevonden heeft/of dat het halve jaar om is. Toen de ouders van dit meisje hoorden dat wij geen auto hebben, hebben ze aangeboden om afgelopen dinsdag als ze de spullen van hun dochter gingen halen, ze op de heenweg dozen en andere dingen van dochter konden meenemen. Mijn collega, de buurvrouw van deze mensen is bij ons langsgereden en heeft de spullen (6 verhuisdozen) naar haar buren gebracht. Dit is in een plaats 22 km van hier. Dochter heeft zelf haar fiets daar naartoe gefietst, die fiets is dinsdagavond ook meegegaan naar Wageningen en staat nu op dochters studentenkamer. De sleutels van het gebouw en de kamer zijn via mijn collega bij ons terechtgekomen.
De OV-studentenkaart gaat voor eerstejaars in op 1 september, dus vandaag nog niet. Een vriendin van dochter had nog een gratis treinkaartje over, dat geldig is tot 31 augustus. Dus ook hierbij heeft ze mazzel!
Update: Ik ben in de bus meegeweest naar het station en heb haar uitgezwaaid. Het was heel prettig dat de fiets al op haar kamer in Wageningen stond en dat dochter niet de fiets hoefde mee te nemen op de trein. Tussen Hoogeveen en Zwolle werden gisteren wegens werkzaamheden NS-bussen ingezet. Ik weet niet of de fiets in de bus meegekund had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.