vrijdag 13 juni 2008

Op bezoek bij moeder

13/06/2008
Vanavond de Toyota geleend van de vriend van oudste dochter. Behalve mijn oude trouwe VW-Golf, Toyota waarmee ik zo ongeveer getrouwd was, maar die in maart naar de sloop is gegaan, had ik in 22 jaar bijna nog nooit in een andere auto gereden. Voor de laatste Golf, reed ik in een andere Golf, die ook al lang naar de sloop is. Een paar jaar geleden reed ik tijdens de zonvakantie in een Citroën C2, verder niet. Eigenlijk had ik wel wat de bibbers: kan ik dit wel, durf ik dit wel, deze auto is heel anders, heeft wel vijf versnellingen en stuurbekrachtiging en rembekrachtiging. Dat had de Golf niet.
Mijn verstand zegt: tuurlijk wel, stel je niet aan, je hebt nog nooit een deuk gereden, nog nooit ook maar een klein ongelukje gehad. Als je nu niet regelmatig in een andere auto rijdt, durf je op een gegeven moment echt niet meer. Vooral dat laatste is toch wel een sterk argument en als ik ooit weer een Golf neem, die auto zal heel anders zijn dan die van maart 1989!
Dus daar ging ik, rijden door een woonwijk, invoegen op de snelweg en rijden maar. Het viel reuze mee, ik kan het! Die busstaking heeft ook nog voordelen: zo doe ik rijervaring op in vreemde auto’s en word ik een stuk minder eenkennig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.