woensdag 4 juni 2008

Moeizame start bij Alice

04/06/2008
Zoals ik jullie op 27 mei meldde, wil ik over naar Alice voor een telefoon- en internetabonnement. Ik had me via een actie van de ANWB aangemeld en had aangegeven dat ik graag mijn huidige vaste nummer mee wilde nemen. Dat leek mij wél zo gemakkelijk, geen gedoe met het doorgeven van een nieuw nummer.
Nou dat gemak valt tegen….
Afgelopen vrijdag ontving ik een bevestiging: geachte heer Zuinigaan, wij bevestigen uw abonnementsaanvraag en hebben genoteerd dat u uw nummer niet mee wilt nemen …….Als ik wijzigingen wil doorgeven kan ik dit volgens de bevestigingsbrief via het emailadres van de klantenservice of telefonisch doen. Ik mail dat ik mevrouw Zuinigaan ben en dat ik mijn nummer wél mee wil nemen.
Het antwoord via de mail is: vanwege privacy regels kan u wijzigingen niet via de mail doorgeven, maar moet u dat telefonisch regelen.
Dus ik bel en meld dat ik graag mijn telefoonnummer wil meenemen en dat ik een mevrouw ben. Deze wijziging kan niet doorgevoerd worden. Dan moet eerst het abonnement ongedaan gemaakt worden en moet ik mij opnieuw aanmelden. Dat kan niet via de actiepagina van de ANWB, maar moet telefonisch. Ik zal teruggebeld worden. Ik word inderdaad binnen 15 minuten teruggebeld. Dus dat was goed geregeld. Ik neem met een aardige dame mijn gehele nieuwe aanmelding voor het abonnement door en geef uiteraard wéér door dat ik een mevrouw ben en dat ik mijn nummer mee wil nemen.
Vandaag heb ik 2 brieven van Alice ontvangen:
- de 1e brief is de bevestiging van de opzegging van mijn eerste abonnement.
- de 2e brief is gericht aan de heer Zuinaan, bevestigt mijn opgave voor een abonnement en meldt dat ik een nieuw nummer krijg.
De moed zinkt mij in de schoenen, nu moet ik wéér bellen naar een 0900 nummer à €0,25 per minuut en nog wéér een keer doorgeven dat ik echt mijn nummer mee wil nemen. De verkeerde aanhef, of ik nu voor hen een heer of mevrouw ben, vind ik minder interessant, als ze hun nota’s naar de heer Zuinaan willen sturen, zullen die hier ook wel arriveren, ook al is mijn naam verkeerd geschreven. Maar ik wil mijn nummer wel graag mee. Zou het goed komen als ik nog een keer bel?
Wordt vervolgd….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.